Made in Italy: Hva vi lærte av 33. serierunde i Serie A


Roma fortsetter å underholde

Tabellen tilbake i 1976/77 så slik ut ved sesongslutt: Juventus 51, Torino 50, Fiorentina 35. Den gang betalte seier kun to poeng, og det var 16 klubber i Serie A. Men, hva de to Torino-klubbene presterte den sesongen var i sannhet imponerende. Mandagen etter Trappatoni & Cos Scudetto-triumf skrev sportsavisen Tuttosport på forsiden: "Seriemesterskapet til Juventus, Takk til Torino".

Akkurat samme type overskrift kan vi kanskje bli nødt til å børste støv av etter denne sesongen. Når Juventus formodentlig har tatt sitt tredje strake seriemesterskap, er det samtidig på sin plass å sende en takk til Roma fra alle oss som elsker fotball. 

Roma gikk overbevisende til verks mot Atalanta, og selv uten Benatia, Pjanic, Florenzi og Destro spilte hovedstadsklubben god, underholdende fotball.

Contes mannskap tar turen til Udinese mandag kveld, hvor Juventus er nødt til å dumme seg loddrett ut hvis Roma skal ha fortsatt håp om gull denne sesongen. Sistnevnte skal uansett ha takk for hva de har bidratt med.

 

Kampen om Europa League-plassene er vidåpen

Om gullkampen er avgjort til Juventus' fordel, og Champions League-plassene utdelt til Roma og Napoli henholdsvis, har vi stadig en nedrykksstrid som leverer spenning (selv om Catania så godt som har løst billett til Serie B allerede), samt kampen om Europa League-spill.

Èn av plassene virker det som om Fiorentina har lagt beslag på. Florentinerne har nemlig 10 poeng ned til Torino - som øverste lag utenfor Europa League-plassene. Med Napoli i Champions League-kvaliken får Viola uansett en plass i Europa League, ettersom klubben blir å finne i Coppa Italia-finalen.

Ellers er det vidåpent. Inter Milan sitter med de beste kortene på hånden, etter at de knuste Sampdoria 4-0. Deretter har vi Parma, hvis klubb senest måtte ta til takke med uavgjort mot Bologna. Kommende lørdag møtes nettopp Inter og Parma til dyst - et oppgjør som vi gi oss en indikasjon på hvem som stikker av med Europa League-billettene.

Det er i tillegg håp i hengende snøre for trioen som står på 48 poeng (Torino, AC Milan og Lazio). Kommende lørdag møtes Lazio og Torino på Olimpico i Roma, mens AC Milan ønsker Livorno velkommen til gards.

Heller ikke Atalanta og Verona skal avskrives fullstendig, selv om duoen tapte i helgen. Lørdag møtes nettopp disse klubbene i Bergamo - et oppgjør begge lags supportere legger mye i å vinne.

 

Paloschis scoringsevner kan redde Chievo

Tre fulltreffere signert Paloschi i borteoppgjøret mot Livorno, betyr i bunn og grunn at Chievo har reddet Serie A-statusen. Etter en sesong med store problemer har Verona-klubben funnet en nøkkelspiller i den forhenværende AC Milan-eleven. 24-åringen har ført de blå og gule ut av mørket og ut i lyset, og fornyet toppseriekontrakt er således trolig.

Paloschi banket som nevnt inn hat-trick i søndagens nedrykksfinale, og med to mål mot Bologna i 3-0 seieren, står han nå med 13 seriemål - hvorav fire har kommet fra krittmerket. 

Lørdag venter Sassuolo hjemme på Bentegodi, og for Paloschi og Chievo kan gi poengene som bekrefter at "De Flyvende Esler" også blir å finne i kommende sesongs Serie A.