Made in Italy: Allegri og Milan - er det tredjeplass og farvel?


Forholdet mellom Allegri og klubbeier Berlusconi er på den berømmelige frysepunktet. Inntil for få uker siden ble det hevdet at Milan-treneren ville redde skinnet med tredjeplass i serien. Sannheten er derimot at Allegri sitter stadig løsere i stolen i takt med at navene Donadoni, Inzaghi og Seedorf nevnes oftere. 

For Milans allmektige president er det på tide med utskiftning - Berlusconi ønsker å foreta en skikkelig vårrengjøring, og ønsker seg en trener som kan revitalisere klubben. En med ambisjoner og hårete mål - og ikke minst en som er bedre til å håndtere mediene enn hva tilfellet har vært med Allegri.

Den forhenværende Cagliari-treneren ble presentert som den perfekte mannen til å bekle stillingen i storklubben. Han har så visst mange beundrere både intert i klubben - først og fremst i form av visepresident Galliani - og blant tilhengerne. I søndagens oppgjør mot Catania, hadde enkelte fans dedikert et eget banner til nettopp Allegri.

Det er uansett ingen avgjørelse i vente før etter sesongavslutningen, ettersom hele klubben er fokusert på kampen om tredjeplassen. Sistnevnte vil gi en plass i Champions League kommende sesong, og følgelig føre med seg muligheter til penger i klubbkassa. 

Alt tyder på at spillerne står samlet bak Allegri: "Vi håper at treneren bli i klubben i lang tid", uttalte Pazzini, mens klubbkollega El Shaarawy kunne melde at "for meg har han vært som en far, og han har lært meg mye". En av klubbens mindre profilerte spillere, Amelias, sa det kanskje best med ordene: "Alt utenomsportslig snakk har destabiliserende effekt på laget". Dersom det er noe Milan trenger i skrivende stund, er det ro. 

Klubbens gjenstående kamper skal være en overkommelig oppgave for Milan; Hjemmekamper mot Torino og Roma, i tillegg til borteoppgjør mot Pescara og Siena. Som vi ble vitne til søndag kveld, så kan det gjemme seg overraskelser bak hver sving. Allegri trenger at alle spillerne trekker i samme retning - ikke minst forsvaret, hvis lagdel må finne tilbake til gamle takter. Midtbanen må på sin side sørge for at angriperne får levelige arbeidsforhold. Sistnevnte må hevdes å fungrere bra sett i lys av Montolivos og Flaminis scoringer. Det handler i det hele tatt om at spillere, som hittil ikke har fått nevneverdig mange spilleminutter - Nocerino, Robinho, Bonera og Muntari - må heve seg flere hakk. Allegri kan prise seg lykkelig over at han har Balotelli tilgjengelig. Den forhenværende City-spissen er nødt til å beholde sin sedvanlig ro foran mål (han virket i overkant spent og irritert mot Catania), mens lagkamerat El Shaarawy må levere flere nettkjenninger. Angriperen har gjort en god defensiv jobb, men virker å ha mistet målteften. 

Alt ligger an til en trøblete, med ikke umulig oppgave for Allegri. Fiorentina befinner seg kun et lite poeng bak på tabellen. Rivalen synes ikke å la seg riste av, til tross for at Firenze-klubben har en tilsvarende tøff innspurt. Når sesongen er over gjøres status opp. Da er det ikke lenger opp til Allegri selv

Sats på Serie A-kampene her!