Fra Alpene til Etna: Glipptak med - og uten konsekvenser!


For en måned siden skrev jeg om hvordan det etterlengtede toppmøtet mellom Juventus og Roma aldri ble mer enn en rutinemessig gjennomføring for "Den Gamle Dame". Med fare for å fremstå altfor kritisk, må man kunne hevde at Giallorossi også den siste uken har gjort seg skyldig i å underprestere. Denne gang i form av poengdelingen mot hovedstadsrivalen Lazio i Derby della Capitale. 

Oppgjøret mot Stadio Olimpico endte 0-0, noe som var det første målløse møtet mellom Roma-klubbene på snaue syv år. Det var sågar en kamp utenom det vanlige også i den forstand at det endte uten utvisninger. 

Uavgjort var åpenbart noe Lazio kunne si seg mest fornøyd med, ettersom det betyr at klubben fortsatt er ubeseiret i 2014. Roma gikk på sin side glipp av nok en mulighet til å by Juventus på reell kamp om serietittelen. 

Det ligner mer og mer en aldri så liten mirakelkur som Edy Reja har gitt Lazio. Den rutinerte treneren har først og fremst fått dreis på forsvarsspillet - hvis lagdel kun har sluppet inn tre baklengs på de seks seneste kampene. Selv om Biancocelesti befinner seg på niendeplass etter kampen mot byrivalen, er det grunn til å tro på at de fortsetter klatringen på tabellen de kommende ukene. Serie A-jumbo Catania og nummer 19, Sassuolo, står nemlig for tur.

Dersom vi beveger oss nordover, nærmere bestemt Romeo og Julies hjemby, Verona, endte det tross alt ikke med tragedie for de regjerende mesterne. La oss i stedet kalle Juventus' forestilling for et klossete feilskjær. Et glipptak som, etter resultatet i Roma, ikke hadde den fjerneste betydning for den absolutte toppstriden. Etter at Verona slo tilbake fra 0-2 til 2-2 på overtid, har Bianconeri fremdeles ni poeng ned til romerne - som vel og merke har en hjemmekamp til gode mot Parma. 

Conte & Co bekymrer seg neppe om hva som foregår bak Roma på tabellen, hvor vi finner Napoli (13 poeng bak) og Fiorentina halsende 16 poeng etter. Nevnte duo utviser et ujevnt spill at det knapt kan kalles verdig verken gull - eller sølvmedaljer. Begge lagene gikk seirende ut denne helgen, men for begge parter kun den tredje av seks mulige etter årsskiftet. Det hjemlige cupspillet er en annen sak, noe vi skal komme tilbake til. 

Rafael Benitez' for anledningen gulkledde mannskap viste god moral hjemme mot AC Milan. Sistnevntes nyervervelse - Adel Taraabt ga nemlig gjestene ledelsen etter syv minutters spill. Kun fire minutter senere hadde hjemmelaget bragt balanse i regnskapet, og helt i rute med spill og sjanser endte Napoli med å gi Clarence Seedorf sitt første ligatap som trener for Milan. Det skal legges til at AC Milans mangler på materiellsiden er så vidt store, at en mirakelkur knapt er mulig.

Etter at det for to uker siden var brasilianske Hernanes som brøt ut i tåreperse, var det denne helgen Milans Mario Balotelli som lot følelsene ta overhånd. Etter at han ble byttet ut på Stadio San Paolo, og hadde satt seg godt til rette på Rossoneri-benken, tok han til tårene. 

Hva følelsesutbruddet skyldes vet kun Super Mario. Hva vi derimot vet, er at den italienske landslagsspilleren fire dager i forveien vedgikk farskapet til en liten jente på 1 år. Mindre tvilsomt er det derimot at Balotellis gråt tilskrives at han aldri har vunnet mot Napoli. 

Om brasilianske Ibson også måtte finne frem lommetørkle da han ankom Italia som Bologna-spiller, sier sagaen ingen ting om. Sikkert er det i alle fall at velkomstkomitéen fra den nye arbeidsgiveren glimret ved sitt fravær da 30-åringen landet. Bolognas president Albano Guaraldi ble angivelig så rasende over den pinlige hendelsen, at han øyeblikkelig suspenderte fire ansatte som han mente var ansvarlige. 

Den forhenværende Corinthians-spilleren virker likevel ikke å være nevneverdig påvirket av hendelsen. På bildet under ser vi den "bortkomne" brasilianeren (Nummer 20) i aksjon i helgens overraskende 2-1 seier borte mot Torino. Det var Bolognas første seier i 2014, og med tre viktige poeng har Emilia-Romagna-klubben nå fire poeng ned til nedrykksstreken.

At et lag som Bologna måtte vente helt til årets sjette seriekamp før den første seieren ble bokført, er kanskje ikke så overraskende. Mer overraskende er at Inter Milan hadde behov for samme antall forsøk. 1-0 seieren over Serie A-nykommer Sassuolo hjemme i Milano var viktig for den kriserammede storklubben, i jakten på Europacup-spill. I kommende runde venter et høyst kompetent Fiorentina.

Nerazzurri må likevel lure på hva som har skjedd med laget som scoret 37 mål i første halvdel av sesongen, men som kun har levert tre fulltreffere på de seks seneste. Japanske Nagatomo er for øvrig den eneste offensive spilleren som har notert seg for scoring i 2014. 

Det var således symptomatisk at det var den argentinske stopperen Samuel (Bildet) som reddet æren for Milano-klubben. Hernanes fikk for øvrig sin debut for hjemmelaget, men vi venter med å utrope brassen til løsningen på Inters offensive problemer.

Det gjenstår også å se hvordan den italienske cupfinalen - som spiller den 3. mai på Olimpico i Roma - mellom Fiorentina og Napoli ender. Romas tilskuere hadde forståelig nok hatt grunn til å hovere med en ny finale på eget gress, men Napoli ville det altså annerledes.

Etter Romas 3-2 fra hjemmemøtet, brukte napolitanerne 28 minutter på å snu resultatet hjemme på San Paolo. Sammenholdt med 3-1 seieren over AC Milan i helgen, må vi kunne hevde at Benitez har fått svar som ønsket fra spillerne etter 0-3 mot Atalanta. 

En del av oppmerksomheten var likevel rettet mot en spesiell gjest som plutselig viste seg ved siden av Napoli-president De Laurentiis. Da kameranene etter Higuains 2-0 scoring filmet de bedre setene på det kolossale stadionet, så man byens store sønn - Diego Armando Maradona - ta del i de ville jubelscenene. 

Ni år var gått siden den argentinske trollmannens siste besøk på San Paolo. Selv om klubblegendens besøk kan tilskrives en verserende skattesak, er det kanskje hans tilstedeværelse som skal til for å kaste litt magi over Napoli nå som de spiller om Champions League og cuptriumf...