Ed Malyons Bankers: Roma scorer i begge omgangene!


Zdenek Zeman er på alle måter unik. Han er blant annet en svoren tilhenger av angrepsfotball, noe som gjør lagene hans til god underholdning for den nøytrale fotballpublikumeren. De som derimot har sitt hjerte i Roma, vil også oppleve bakdelen ved Zemans fotballfilosofi også.

Da han trente Foggia og Pescara, var nedturene få og langt imellom. Han satte sammen talentfulle lag bestående unge lånespillere og mer erfarne hoder, og selvsagt i sin velkjente 4-3-3. Han førte lagene opp igjennom seriesystemet, og tok blant annet Pescara til Serie A. Men, da Roma ville ha ham tilbake var det ikke mulig å si nei for tsjekkeren. Stallen han har arvet er til overmål bredfull av gode spillere.

Mens den rutinerte treneren har vært nødt til å hente ut maksimalt fra yngre spillere som Marco Verratti og Lorenzo Insigne, da han trente Pescara, kan han nå sette sin lit til Florenzi, Tachtsidis og Erik Lamela. Alle av sistnevnte er 21 år eller yngre.

Tradisjonelt sett har Zeman hatt en tendens til å skape storscorere, av spillere som slett ikke har hatt rykte på seg for målteft tidligere. Det kan virke som at nevnte har skjedd igjen, i form av argentineren Lamela.

Playmakeren står allerede med flere scoringer inneværende sesong, enn han har scoret tidligere år. Selv ikke fra tiden i River Plate. Og det beste av alt; det er ennå ikke desember. Lamela blir brukt på vingen, noe som slett ikke er hans naturlige posisjon. Den friheten han innrømmes på flanken, gjør imidlertid at han kan søke andre posisjoner underveis i kampene.

Roma kan vise til divisjonens nest beste angrep, kun slått av Juventus. "Den Gamle Dame" evner imidlertid å holde tett bakover, mens Zeman uten stopp forteller mannskapet sitt at de skal angripe. Det har kostet dem ikke rent få ledelser, men Zeman er uforbederlig. Regn derfor med mye av det samme når Giallorossi møter Torino mandag kveld.

Nyopprykkede Torino sliter ikke overraskende på nedre halvdel, men kan likevel skilte med en rekke gode spillere. Den mest fremtredende er forsvarer Angelo Ogbonna. Lagets relative kvaliteter er gjenspeilet i oddsen, hvor borteseier er priset til 5.25. Seier for vertene er tilgjengelig til 1.60.

Tatt i betraktning Romas hang til å kaste bort ledelser og å slippe inn baklengs, er ikke hjemmeseier særlig fristende. Èn ting vi derimot er overbevist om, er at Zemans menn akter å koste på fremover. Vi satser derfor på at de scorer i begge omgangene til 2.05 i odds.