Ed Malyons Bankers: Livorno slår Cesena fredag kveld


I den italienske Serie B blir vi vitne til et oppgjør mellom to lag, som for ikke lenge siden spiste kirsebær med de store i toppdivisjonen.

Cesena var i Serie A senest i fjor, men sesongen var i sannhet et sørgelig og ødeleggende kapittel for klubben. Laget endte desidert nederst, og hadde 20 poeng opp til trygg grunn - til tross for at flere lag hadde blitt straffet med poengtrekk.

Den svake formen har fortsatt for laget som, ærlig talt, allerede spilte over evne da de rykket opp i utgangspunktet. Cesena befinner seg i feil ende av Serie B-tabellen, og må forbedre seg kraftig for å unngå å falle ytterligere ned i kjelleretasjene.

Vertene Livorno har tilbragt fem av de seneste åtte sesongene i toppdivisjonen, og kvalifiserte seg sågar til UEFA-cupen ved en anledning. Laget er nå imidlertid inne i sin tredje strake sesong i Italias nest øverste divisjon.

Bare ved å ta et kjapt blikk på spillerne som Livorno har hatt i stallen det siste tiåret, forteller det mye om Amarantos renomé; Giorgio Chiellini, Marco Amelia, Alessandro Diamanti, Cristian Lucarelli, Francesco Tavano og Diego Tristan, for å nevne noen. Dagens spillerstall er derimot av et helt annet kaliber.

Like fullt finner vi Luca Siligardi, hvis spiller tilbragte flere år i Inter Milan som unggutt. Angriperen er en av divisjonens toppscorere denne sesongen, med sine seks fulltreffere. Han har god hjelp fra brasilianske Paulinho, som ikke har spilt mer enn drøye 50 kamper siden han ble kjøpt i 2005.

Med nevnte duo har Livorno etablert seg som seriens mest angrepsvillige lag. Gjestene Cesena har den tvilsomme æren av å inneha divisjonens dårligste målforskjell, og utfallet av denne kampen begynner å synes nokså åpenbart.

Vi satser på hjemmeseier til 1.70 som et startskudd for helgens mange spill.