Bør AC Milan kvitte seg med Allegri?


AC Milan var tilbake i aksjon i det hjemlige seriespillet igjen, og måtte ta til takke med 0-0 mot Chievo i Verona. Etter kampen virket trener Allegri slett ikke altfor nedstemt (noe som har vært gjennomgangsmelodien denne sesongen). Treneren uttalte nemlig at hovedproblemet ikke kunne tilskrives mangelen på scoringer (noe som tross alt har vært meningen med fotball siden det ble oppfunnet).

Klubbfotballen tar atter igjen en pause, og vi undrer hva som vil skje i Milan frem til Serie A er tilbake igjen om to uker. Etter mandagens lunch i Arcore å bedømme har ikke søndagens resultat fått styret til å ta affære. Allegri er fremdeles trener. Vel, om ikke annet inntil videre.

Hva gjør man i en slik situasjon? Vil de negative ringvirkningene overskygge de positive dersom man velger å kvitte seg med Allegri? La oss se nærmere på dét:

Hvorfor ikke?

AC Milan trenger ikke bla langt tilbake i historiebøkene, for å finne bevis på at å kvitte seg med treneren ikke nødvendigvis løser alle problemer. Beslutningen om å sparke Tabarez i desember 2007, for deretter å hente tilbake Arrigo Sacchi, var enkelt og greit en fadese. Tre dager etter den forhenværende landslagstrenerens inntreden, tapte Rossoneri 1-2 hjemme mot Rosenborg, og var dermed ute av gruppespillet i Champions League.

Dersom vi går tilbake til 2001/2002 sesongen, forsvant Terim ut svingdøra på San Siro i oktober, mens Carlo Ancelotti overtok tømmene. Rett skal være rett: Ting gikk ikke helt skeis, ettersom AC Milan tok den viktige fjerdeplassen. Vi leser nå november av kalenderen, og den avgjørende Champions League-kampen mot Celtic er like rundt hjørnet. Hvorfor skulle klubben jage Allegri på dør nå?

Han har godfoten med spillergruppa, og har så langt der ifra ”mistet garderoben”. Spillere som Abate, Montolivo, Constant og Robinho – for å nevne et par – virker å være nært knyttet til treneren fra Livorno. Selv nylig har de selvsamme spillerne ofte beskrevet Allegri i rosende ordelag.

AC Milan rett og slett beholde Allegri ettersom det ikke finnes noen klare alternativ. Med assistenten Tassotti tilgjengelig; hvorfor ville du foreta endringer? De kan be Inzaghi om å ta ansvar, med risikoen det medfører å kaste en trenernovise ut på dypt vann. Og er han mannen som kan løfte et lag som mentalt er helt på bunn?

Derfor

AC Milan bør gi Allegri reisepass nå. Laget synes ikke å takle presset som følger med den svake tabellposisjonen. Når de havner bakpå med en scoring, eller når Allegri må foreta justeringer underveis, går det filleveien. Milan er en klubb i ulage om dagen. Det har ofte blitt hevdet at problemene skyldes mangel på kvalitet i en rekke lagdeler. Hva gjelder forsvaret, så stemmer vurderingen godt. Men mange synes å glemme at dette laget tok tredjeplassen i fjorårets serie. Om det kan tilskrives ”overprestering”, greit nok. Men, er ikke dette laget – dersom du vurderer spiller-for-spiller – kun godt nok til 10. eller 12.plass? Eventuelt å kun skulle kjempe om skarve Europa League-spill?

Se bare på erkerivalen Inter Milan. Spillerne er mer eller mindre de samme som i fjor – vel og merke svekket gjennom Zanetti og Militos skadefravær. Trener Mazzarri har like fullt evnet å motivere mannskapet sitt, samtidig som han er i ferd med å finne en taktikk som fungerer. Han har blåst liv i spillere som virket døde og begravet – slike som Jonathan og Alvarez.

AC Milan faller stadig lenger ned på tabellen, mens Allegri stadig fastholder at spillerne har gjort en god figur. Alex Ferguson skrev i sin nylige biografi at han alltid har ønsket seg dårlige tapere. Spillere som etter et tap slår hånda gjennom garderobedøra. Slike som ikke fikk sove natta etter et tap. AC Milan-spillerne burde naturlig nok først og fremst ha sørget for at de gjorde alt de kunne for å vinne. Dette laget er i skrivende stund først og fremst gode tapere. Og det har de sikkert lært av treneren sin…

Når seriespillet er tilbake, møter AC Milan Genoa. Blir det seier? Sjekk ut Serie A-oddsen her!