Allegri er på vei ut- hvem overtar som ny Milan-trener?


Allegri ble gitt på båten. Eller gjorde han egentlig det? Brevet som ble sendt - eller kanskje likevel ikke sendt fra Milan-president Berlusconi til TV-verten Aldo Biscardi likevel, har skapt forvirring rundt sitasjonen i den italienske storklubben. Det eneste som er sikkert, er at Massimiliano Allegri ikke er Milan-trener kommende sesong.

Det betyr at det er klart for spekulasjoner rundt hvem som overtar den ledige trenerjobben på San Siro. Umiddelbart finner vi ikke navn som evner å skape den største entusiasmen blant Milans tifosi. La oss uansett ta en nærmere kikk på kandidatene som nevnes som de mest trolige arvtagerne til Allegri:

Clarence Seedorf

Nederlenderen er den mest karismatiske av kandidatene. Problemet er bare at han, ja... ikke er trener. Vel, i alle fall ikke ennå. 37-åringen Clarence spiller stadig ball - nå i brasilianske Botafogo - og har fortsatt ett år igjen av kontrakten. Midtbanespilleren med 300 kamper for Rossoneri følger angivelig et trenerkurs over internett, i regi av det hollandske fotballforbundet KNVB. Kurset er godkjent av FIFA, men ikke av det italienske forbundet - FIGC - hvilket kan skape problemer for ham selv så vel som Milan. Den forhenværende landslagsspilleren har alltid vært en foregangsfigur, en leder, en som alltid har tatt ansvar, og en som aldri gir opp i møte med utfordringer. I tillegg er det mye som tyder på at Berlusconi så godt som har lovet ham jobben. Etter sigende noe Seedorf selv skal være interessert i. Jungeltrommene forteller oss imidlertid at Seedorf skal ha et anstrengt forhold til flere spillere og ledere som fremdeles er en del av organisasjonen. 


Filippo Inzaghi

Pippo er nok et hett navn. Den tidligere målmaskinen akter så visst ikke å takke nei dersom sjansen byr seg. Inneværende sesong har Inzaghi hatt ansvaret for Milans U17-lag, og vil etter alle solemerker bli forfremmet til reservelagstrener etter sommerferien. Dersom han ikke blir utnevnte til hovedtrener i mellomtiden, da. Treneren Inzaghi ligner angriperen Pippo vi kjenner fra banen. Alltid oppmerksom, konsentrert, profesjonell til fingerspissene og detaljorientert - og alltid den siste som forlater treningsfeltet. Han er en utpreget vinnertype som er villig til å gjøre alt for å gå seirende ut. Man kan på mange måter hevde at han er et type ala Conte; og ikke minst en mann etter Berlusconis smak. Hans manglende erfaring taler imot ham. Inzaghi vil muligens ha behov for en lengre innkjøringsperiode, selv om meget vel kan være Berlusconis førstevalg. 


Roberto Donadoni

Donadoni er en ferdig utlært manager (i den grad man kan snakke om at man ikke trenger ytterligere lærdom i treneryrket) med fortid fra Livorno og Parma, og mannens to år med det italienske landslaget, post Lippi (2006-2008). Den forhenværende Atalanta og Milan-spilleren vet akkurat hva som kreves både på - og utenfor banen i Serie A. Mannens karisma, eller snarere mangelen på nevnte, vinner ham derimot ikke mange tilhengere. Han bryr seg aldri med kontroverser, eller opptredener i TV eller aviser. Som de øvrige kandidatene har han lang fartstid bak seg som seriemester under både Sacchi og Capello. 


Marco van Basten

Prosjekt-Van Basten er alternativet som gir sommerfugler i magen. Det er samtidig det mest risikable. Marco besitter trenererfaring fra både klubb - og landslag (med varierende hell i VM2006 og EM2008). I Ajax somlet laget bort Champions League-kvalifisering på spektakulært vis, mens han kom skjevt ut fra start i Heerenveen. Det skal i rettferdighetens navn sies at klubbledelsen solgte unna halve startelleveren i løpet av sommerferien. Van Basten fikk sånn noenlunde skuta på rett kjøl, selv om det ble tap mot Utrecht i play-off kampen om Europa League-spill. Den gudebenådede angriperen har vist interessant taktiske visjoner, men har slitt med å lese kampene. I mer enn ett tilfelle har han trøblet med å holde kontroll på mannskapet. Rossoneri-fansen husker ham fremdeles for sine fenomenale prestasjoner på banen. Det skal bli spennende å se om van Basten kan omsette heltestatusen som spiss til en plass på sidelinjen.