Uniteds fem steg på vei tilbake til gammel storhet!


Manchester United er ute av Champions League, og det kan bli nye 18 måneder - minst - før de skal bryne seg på den europeiske fotballeliten igjen. Tapet mot Bayern München onsdag kveld var på mange måter uunngåelig. Men, det var bare den siste smellen i en allerede skakkjørt sesong for David Moyes' gutter. 

Så, hvordan kan de stoppe denne nedturen, og i fortsettelsen ta seg tilbake til fordums storhet? Foruten å kvitte seg med Moyes, her er et knippe muligheter:

1. Kvitte seg med daukjøttet!

Sir Alex Ferguson valgte tidspunktet for å tre inn i pensjonistenes rekker med omhu. Han etterlot seg dermed den svakeste United-stallen han hadde hatt til rådighet på 20 år. Selv om det riktignok ikke et et mannskap som strengt tatt skal ende utenfor topp fire i Premier League, er spillere som Antonio Valencia, Tom Cleverley, Chris Smalling, Rio Ferdinand, Marouane Fellaini, Nani, Ashley Young og Javier Hernandez blant spillerne som bør tre til side - til fordel for en ny generasjon. Moyes har allerede sikret seg én fantastisk spiller i form av Juan Mata - og nå må han bygge videre på ham. 

 

2. Kjøpe en midtstopper i verdensklasse

Phil Jones og Jonny Evans midtstoppere brukbare nok. Men, Nemanja Vidic vil etterlate seg et stort vakum når han forlater klubben til fordel for Inter Milan til sommeren. Bli ikke overrasket dersom Jan Verthongen bytter White Hart Lane med Old Trafford. United kan meget vel velge å satse på et fremadstormende navn, noe som gjør Schalkes Kyriakos Papadopoulos til et aktuelt navn.

 

3. Velge en ny kaptein (med omhu)

I tillegg til å være en forsvarsspiller i verdensklasse, vil Vidic' prestasjoner som kaptein bli sårt savnet. Det betyr i sin tur at Moyes må velge en ny kaptein - med omhu. Mangelen på åpenbare kandidater i United-troppen forteller sitt om hva United strir med. Å velge Rooney vil ikke være klokt. Og selv om Michael Carrick, Jonny Evans og Robin van Persie alle er aktuelle, er ingen av dem fødte ledere. 

 

4. Hent inn en assistenttrener med erfaring fra øverste nivå!

Heller enn å sørge for en smertefri overgang fra det gamle regimet, har Moyes valgt å omgi seg med personell fra tiden i Everton - hvorav ingen besitter Champions Leauge - eller erfaring fra internasjonalt toppnivå. I sin nylige biografi, snakket Ferguson varmt om Carlos Quieroz' viktige stilling som assistent og fortrolig samtalepartner. Moyes ville unngått å bli så isolert dersom han hadde hentet inn en assistent med erfaring og omdømme.

 

5. Angrip!

En av de mest åpenbare forskjellene mellom Ferguson og Moyes, er sistnevntes konservative tilnærming til fotball. Noe de fleste United-supportere sliter med å bli vant til. Ferguson var kjent for sin angrepsfilosofi, vilje til å angripe på begge flankene, og å kaste alt fremover i desperate tider. Aldri-si-aldri innstillingen var fraværende i oppgjøret mot Bayern onsdag kveld. Den har for så vidt glimret ved sitt fravær hele sesongen. I Adnand Januzaj, Juan Mata, Robin van Persie og Wayne Rooney har United fremdeles ypperlige angrepsspillere - det er på tide United får maksimalt ut av dem.

Sats på hvem som vinner Champions League her!