Tippetips,Premier League: QPR v West Ham


Kveldens kamp på Loftus Road inkluderer QPR mot et West Ham i forrykende form etter opprykket til Premier League. Hjemmelaget har brukt store summer på spillere, men befinner seg desidert nederst i divisjonen. Rangers er således desperate etter å kare til seg tre poeng. Spørsmålet er om Mark Hughes evner å plukke den rette startelleveren blant de kostbare nyervervelsene.

Lagnyheter


QPR sliter fremdeles med skader på forsvarsspillere; backene Armand Traore, Fabio og Jose Bowingwa synes alle å være ute med skadeproblemer mandag kveld. Anton Ferdinand har på sin side problemer med en haseskade (hamstring). Ryan Nelsen forventes dermed å fortsette i midtforsvaret, mens midtbanespiller Stephane Mbia også tar plass i forsvarsfireren. Alejandro Faurlin regnes klar til spill selv om han pådro seg en smell i midtukekampen. Adel Taraabt kan i likhet med klubbkollega Faurlin være tilbake mandag. Djibril Cisse, som notert seg for scoring i Ligacup-tapet mot Reading, ligger an til en plass i startelleveren sammen med Bobby Zamora.

Foruten langtidsskadede Andy Carroll og Jack Collison, har Sam Allardyce ingen ferske skader å rapportere om. Modibo Maiga tar sikkert mål av seg om å spille, etter at han takket for tilliten med scoring i midtuka. Yossi Benayoun krysser også fingrene for å få sin første kamp fra start etter overgangen tilbake til West Ham.

Formutvikling

Begge klubbene gikk på hjemmetap i Ligacupen denne uken. QPR måtte gi tapt for Reading, mens Hammers ble ydmyket av Wigan. Mark Hughes' menn har bare plukket to poeng i løpet av fem seriekamper, hvorav én av kampene var en høyst kredibel poengdeling mot Chelsea. West Ham har på sin side gjort sine saker langt bedre. To trepoengere og tre kamper uten baklengs er habilt. Sam Allardyce er lysten på å bevise at han kan bygge gode lag, og føler seg sikkert trygg på minst ett poeng i kveld.

Innbyrdes oppgjør

Lagene har ikke møtt hverandre siden 2004, da begge klubbene tok hver sin seier på hjemmebane. Rangers har slått West Ham i de tre nyligste ooppgjørene på Loftus Road, selv om to av kampene fant sted på 90-tallet. De som ønsker å sette penger på denne kampen, bør således lete i andre arkiver for å finne relevant tallmateriale.

Målscorere

Bobby Zamora er selve spydspissen i QPR-angrepet. Han står bokført med tre scoringer denne sesongen, og med kjappe lagkamerater (Taraabt, Junior Hoilett, Shaun Wright Phillips), er han et godt spillobjekt med henblikk på første målscorer (6.75). Hva angår gjestene er bildet mindre tydelig. Carlton Cole har ikke hatt så mye å by på hittil, og midtbanespillerne virker å være det beste spillet. Kevin Nolan er fristende med sine 4.30 på å score i løpet av kampen, mens Yossi Benayoun kan være verdt å satse på som siste målscorer (12.00) hvis han starter på benken.

Vurdering

QPR vil sikkert være høyst motiverte foran det entusiastiske hjemmepublikumet. Det er imidlertid vanskelig å se bort ifra at West Ham er i bedre form. Sett i lys av at the Hammers trolig tar minst ett poeng, kan det lønne seg å sette et spill på uavgjort til 3.30. HT/FT frister også, hvor West Ham/Uavgjort er priset til generøse 15.00.

Resultattips

QPR 1-1 West Ham (6.50)