Tippetips, Premier League: Lørdagens kamperEverton 1.40, uavgjort 4.60, Southampton 7.75

Southampton ser endelig ut til å ha forstått hva Premier League handler om. Seieren mot Aston Villa fikk Nigel Adkins mannskap bort fra nedrykksfeltet. Alt har imidlertid ikke vært mørkt og svart for The Saints etter opprykket. Terminlista lignet et sant mareritt, men laget fra sørkysten har spilt god fotball mot både Manchester United og City. Det forteller oss at laget er bedre enn hva poengbeholdningen skulle tilsi. Evertons seier mot Swansea sist førte The Toffees opp på andreplass i Premier League, og hjemmefordel her kan være hva som skal til for å sikre nye tre poeng. Alt i alt tegnet dette til å bli et underholdende oppgjør. Sats på hjemmeseier og over 2.5 scoringer til 1.60 i odds.

Resultattips: Everton 3-1 Southampton (12.50)

Fulham 4.40, uavgjort 3.60, Manchester City 1.80

Fulham er et helt annet lag på hjemmebane sammenlignet med prestasjonene på fremmed gress. Laget står uansett foran sin tøffeste oppgave hittil i sesongen, når Roberto Mancinis Manchester City kommer på besøk. Gjestene har vel og merke ikke prikket inn toppformen helt ennå, men burde være tilbake på vinnersporet med seier her. Borteseier synes som det beste spillobjektet i tillegg til Sergio Aguero som målscorer til 2.70.

Resultattips: Fulham 1-2 Manchester City (8.50)

Norwich 4.40, uavgjort 3.75, Liverpool 1.75

Vi skal helt tilbake til 1903 for å finne en like svak sesonginnledning for Liverpool. Brendan Rodgers' mannskap ligger tredje sist på tabellen, med ett poeng mindre enn Norwich. Hjemmelaget kan på sin side kun vise til tre poengdelinger i løpet av sine fem innledende kamper. Skader og karantener har rammet begge klubbene hardt. Liverpool risikerer å måtte klare seg uten seks førstelagsspillere i denne kampen, mens Chris Hughton må registrere at Sebastien Bassong og Harry Kane er nye tilvekster på en raskt voksende fraværsliste. 

Rodgers' mannskap kan muligens ta med seg fornyet selvtillit inn i denne kampen i kjølvannet av midtukeoppgjøret. Det faktum at han aktivt har brukt ungguttene og reservelagsspillere kan raskt vise seg å kaste av seg. Du kan regne med at Liverpool tar med seg alle poengene hjem til Mersey side. Raheem Sterling som målscorer til 4.25 er også et fristende sidespill.

Resultattips: Norwich 1-2 Liverpool (8.50)

Reading 2.90, uavgjort 3.35, Newcastle 2.40

Det var sikkert fristende for bunnlaget Readingå nedprioritere Ligacupen i midtuken. Like fullt kunne de reise tilbake til Berkshire med en sterk 3-2 seier over QPR i bagasjen. Seieren burde ha gitt Brian McDermotts menn fornyet selvtillit i forkant av møtet med Newcastle. Gjestene fra nord-øst hadde garantert håpet å stå med mer enn åtte poeng etter fem spilte kamper. McDermott har kanskje Jason Roberts tilbake etter skadeopphold. Med tanke på at Alan Pardew kan stille med den potente spissduoen Demba Ba og Papiss Cisse burde Newcastle kunne ta alle tre poengene.

Resultattips: Reading 1-3 Newcastle (20.00)

Stoke 1.85, uavgjort 3.45, Swansea 4.30

Stoke får nok ikke mange nye supportere med fotballen de spiller. Like fullt er Tony Pulis' menn i ferd med å finne tilbake til Premier League-formen som de skuslet bort i fjorårssesongen. Fire uavgjort på fem kamper, gjør at det til tross for tapet mot Chelsea kan være aktuelt å sette et spill på uavgjort til 3.45 i odds. Swanseas form er nedadgående, noe som betyr at The Potters skal ha gode muligheter til å ta seieren hjemme på festningen Britannia. Peter Crouch er et fornuftig spill som målscorer i løpet av kampen til 2.60 i odds.

Resultattips: Stoke 2-1 Swansea (8.75)

Sunderland 2.00, uavgjort 3.45, Wigan 3.70

Sist og trolig minst har vi dette oppgjøret på Stadium of Light. Manager Martin O'Neills menn møter Wigan. Begge klubbene står bokført med fire poeng. Selv om Sunderland har én kamp mindre spilt, har ingen av lagene imponert særlig hittil. The Black Cats har kun to fattige uavgjort-resultater å vise til den seneste tiden, mens Adam Johnsons skadecomeback kan gi laget et løft. Den tidligere Manchester City-spilleren trengs for å kunne fore formspissen Steven Fletcher med målgivende pasninger. Jeg satser på hjemmeseier her, og Fletcher som målscorer i løpet av kampen til 2.30 i odds.

Resultattips: Sunderland 1-0 Wigan (7.75)