Tippetips, Premier League lørdag 01/09


Swansea 2.15, Uavgjort 3.35, Sunderland 3.35

Swansea har vært imponerende under Michael Laudrup denne sesongen. Dersom den tredje strake seieren skulle komme lørdag, vil the Swans ta uvante steg til topps på tabellen. Det er noe vanskeligere å vurdere Sunderland, ettersom forrige helgs hjemmekamp mot Reading formelig regnet bort. Uavgjort mot Arsenal i sesongdebuten bærer om ikke annet bud om at Sunderland er harde å slå under Martin O'Neills ledelse.

Swansea solgte Scott Sinclair på overgangsvinduets siste dag, men får tilbake duoen Wayne Routledge og Chico Flores fra skade. Nyervervelsen Ki Sung Yueng får trolig tillit fra start. Sunderland har også spillere som ligger an til å få sin seriedebut for klubben - Adam Johnson (Manchester City) og Steven Fletcher (Wolves).

Du kan forvente at Swansea fortsetter den gode starten med en komfortabel seier. 2-0 til 10.50 i odds er fristende, like så med at Danny Graham finner nettmaskene i løpet av kampen til 3.00 ganger innsatsen. Sistnevnte er trolig det tryggeste spillet av de to.

Spurs 1.37, Uavgjort 4.75, Norwich City 8.25

Det tilsvarende oppgjøret i fjor var på alle måter et mareritt for Tottenham. London-laget tapte 1-2, og kampen var i tillegg starten på en rekke av dårlige dager på jobben som gjorde at Harry Redknapps mannskap ga fra seg tredjeplassen i Premier League. Man får nesten vann i munnen av oddsen på at det samme skal skje igjen - 24.00. Sett i lys av Tottenhams lite imponerende start på sesongen, vil ethvert resultat som i favør av Norwich være besnærende.

Spurs har mistet Younes Kaboul i opptil fire måneder med skade, men kan raskt gi Moussa Dembele muligheten fra start. Norwich må på sin side klare seg uten Simon Lappin, mens Robert Snodgrass sjekkes før kampstart.

Vi lar oss friste av 4.75 for uavgjort, selv om Spurs i sannhet ikke skal klare å rote det til denne gangen. En hjemmeseier virker å være et trygt spill, men at begge lagene scorer - til 1.60 i odds - er også høyaktuelt. 3-1 som sluttresultat til 11.50 eller at Emmanuel Adebayor scorer to til 5.50 kan være våre "luksus-spill" i denne kampen.

West Brom 2.90, Uavgjort 3.30, Everton 2.40

Sammen med Chelsea og Swansea er Everton det eneste laget med 100% uttelling hittil denne sesongen. David Moyes mannskap vil garantert få det tøft mot West Bromwich under ledelse av Steve Clarke. Albion virker å ha adoptert en hardere linje under Clarke, ikke ulikt den tidligere Chelsea-forsvarerens egen spillestil. Klubbens sene utligningsmål mot Tottenham forrige helg er med på å bygge oppunder det inntrykket.

Clarke venter fortsatt på at flere spillere skal returnere til god gammel kampform; herunder, Graham Dorrans og Jerome Thomas. For Evertons del burde Phil Neville og Tony Hibberts tilbakekomst være gode nyheter for manager Moyes.

Det meste peker mot poengdeling og et kjedelig oppgjør. Jeg tar gjerne 3.30 for uavgjort og under 2.5 scoringer til 1.75 i odds.

Wigan 2.25, Uavgjort 3.20, Stoke City 3.30

Etter et forutsigbart hjemmetap mot Chelsea i sesongåpningen har Wigan slått tilbake med strålende oppvisninger i både serie - og Ligacup-sammenheng. Vi synes å se konturene av en sesong som ikke utelukkende støtter seg på trepoengere i april og mai.

Stoke kunne unnskylde seg med en langdryg Europa League-turne som årsak til den dårlige avslutningen på 2011/2012-sesongen. To strake poengdelinger mot Arsenal og Reading gir grunn til fortsatt skepsis.

Roberto Martinez må plukke startelleveren uten Antolin Alcaraz (suspendert), mens Mauro Boselli og Ryo Miyaichi kan være aktuelle for spill. Stoke krysser fingrene for at Matthew Etherington blir klar i tide, mens Charlie Adams overgang fra Liverpool - med dertil hørende papirarbeid - bør ha funnet sted i tide til dette oppgjøret.

Jeg har gjort utallige forsøk på å slette Stokes kamp mot Arsenal fra minnet, men tanken på den kampen gjør meg overbevist om at Wigan kan knipe alle poengene her. Hjemmeseier er priset til 2.25, mens at Arouna Kone scorer igjen er tilgjengelig til 3.00.