Tiden i ferd med å renne ut for David Bentley


David Bentley fyller 29 år i dag. Gratulerer med dagen, David!  29th birthday.

David har den sjeldne luksusen at han kan gjøre akkurat hva han måtte ønske på bursdagens sin. For det første; fordi fem år i Tottenham har gjort han søkkrik, og dernest at han i skrivende stund er arbeidsledig. At en fotballspiller med et slikt udiskutabelt talent kan nærme seg 30 år uten å ha en klubb å gå til, er en ekstraordinær prestasjon. 

Bentley ble identifisert som et talent helt utenom det vanlige veldig tidlig. Det kan selvsagt ha bidratt til problemene. En kollega i TV-industrien, som jobbet med en fotballspiller i forbindelse med en reklame, ble introdusert for en purung Bentley på følgende måte:

"Møt den fremtidige engelske landslagskapteinen", uttalte en av Bentleys representanter. Å skryte så vidt uhemmet av en ung spiller er dømt til å ha en effekt. Og så har da Bentley heller aldri manglet selvtillit. 

En smakebit på Ligacup-spill og en utsøkt scoring for Arsenal mot Middlesbrough var med på å blåse luft i bobla. Til tross for gjentagende forsikringer fra Arsene Wenger, ønsket ikke Bentley å bli værende i Arsenal. Han kunne ikke se hvordan han kunne spille seg inn på Gunners-laget. Etter et vellykket utlån i Blackburn, signerte han permanent for Lancashire-klubben i januar 2006. Innen sommeren 2007 hadde Arsenals daværende stjerner begynt å falle, og de nye spillerne, hvis generasjon knapt nådde Bentley til leggen omdømmemessig, fikk spilletid. Det var Bentleys taktiske tabbe nummer én.

Bentley skal unnskyldes for at han hadde et ønske om å spille førstelagsfotball. Ikke minst fordi han viste seg så god til nettopp dét. Hat-trick i 4-3 seieren over Manchester United, tittelen "Årets Spiller" av fansen, landskamp for England ble etterfulgt av en kraftig forbedret kontrakt. Men atter igjen var Bentley utålmodig i jakten på "det neste store". Sommeren 2008 forlot han Rovers til fordel for Tottenham Hotspur, fullstendig uanfektet av at Spurs allerede hadde Aaron Lennon i stallen. Taktisk tabbe nummer to.

I en periode forsøkte Tottenham å bruke begge høyrevingene i lagoppstillingen, hvorav en av dem på venstrekampen. Bentleys ankomst gjorde ikke annet enn å sørge for at Lennon hevet seg. Den forhenværende Leeds-spilleren gikk fra å være en høyst ustabil rakett, til et presisjonsmissil i stand til å treffe en brevsprekk fra 20 kilometers hold. Bentley var i drift. Han var tilbake i folden på tampen av sesongen, og spilte en rolle i Tottenhams Champions League-kvalifisering. Deretter feiret han ved å helle en bøtte isvann over Harry Redknapp på direktesendt TV. Bentley er personlig overbevist om at det er derfor han knapt spilte for Spurs igjen. Taktisk bommert nummer tre. 

Låneopphold i Birmingham, West Ham, FC Rostov og en retur til Blackburn er fasiten i etterkant. Aldri med suksess, mye grunnet skadeproblemer. Han kobles nå til Levski Sofia, FC Utrecht og Espanyol; litt på samme måte som når man trykker "Pick a team for me" på Football Manager. 

Det er vanskelig å vite hva fremtiden bringer for en 29 år gammel Bentley. Har han lysten og iveren i seg til å starte på nytt? Er han fremdeles så sikker på at hans naturlige fotballferdigheter er nok til å holde seg flytende? Vil han drive nok en trener til vannvidd med ballkjælingen sin? La oss håpe at han på samme tid neste år har funnet seg til rette. Et sted hvor han nyter å spille fotball. Noe annet hadde vært utrolig trist.