Superhelten Shola AmeobiMens den ganske fotballverden hadde øynene rettet mot Barcelona søndag kveld, hvor Cristiano Ronaldo og Lionel Messi gjorde sitt for å vise hvordan det ville sett ut dersom Hulk Hogan og Ultimate Warrior hadde kjempet på gress, så hadde Alan Pardew et problem.

Etter å ha gitt Manchester United en tomåls ledelse - pent pakket inn i dyr gaveeske med flott sløyfe og kvitteringen vedlagt - tok Newcastle kontroll over kampen. Det var naturlig nok for sent.

Treneren snudde seg mot benken og ga Shola Ameobi tegn til å få av seg treningstøyet. Selv etter 12 år med nidviser fra medier og fans er han mannen som Newcastle setter sin lit til i vanskelig stunder.

Jeg skal vedgå at dette hadde vært en langt bedre artikkel dersom ovennenvte spiller faktisk hadde tegnet seg for scoring etter at han kom på banen. Likeledes dersom han hadde satt et avgjørende preg på kampen. Men, det akkurat en slik spillertype Shola Ameobi er. Han er sjelden den store helten som stjeler overskriftene, men det han utretter er vel så viktig. Om enn ikke så spektakulært og iøyenfallende for alle og enhver.

Husker du Alan Shearers vanvittige langskudd mot Everton? Det kom som et resultat av at Ameobi hadde tatt ned en pasning på brystkassa og lagt ballen til rette for storscoreren. Papiss Cisses fysisk umulige seiersmål mot Chelsea? Rolig spilt til senegaleseren etter at Ameobi hadde vunnet et innkast. Selv Laurent Roberts mirakuløse scoring - et av mine favorittmål gjennom tidene - ble sendt i nettmaskene etter at tre panikkslagne forsvarsspillere desperat hadde forsøkt å ta ballen fra en fremmadstormende angriper.

Hans gjennombrudd sammenfalt med innkjøpet av Carl Cort, og etterfulgt av Craig Bellamy. Sistnevnte ble hentet inn som den perfekte spissmakker til Alan Shearer. Senere kom Patrick Kluivert, og deretter Michael Owen før Obafemi Martins, Albert Luque, Antoine Sibierski og Mark Viduka fikk rollene som midlertidige stjerner. All konkurransen har ført til at Ameobi aldri har blitt ansett som et førstevalg. Da Newcastle rykket ned til the Championship var Ameobi plaget av skader og forbigått av en Andy Carroll på vei opp og frem.

Like fullt: Når klubben har hatt bruk for en målscorer, har han levert varene. Når det har vært bruk for en mann med ansvar for tyngre arbeidsoppgaver, har han frest rundt som en monstertruck. I den første hjemmekampen i klubbens Championship-sesong, leverte han sitt første hattrick og sørget for noe av den optimismen som skulle føre klubben tilbake til Premier League.

Kanskje viktigst av alt; når ingen har hatt bruk for ham, har han likevel møtt opp på trening, jobben hardt og tatt plass på benken eller tribunen. Han har utført den jobben som han har fått betalt for å gjøre. Ingen negative overskrifter, ingen skandaler fra privatlivet - og så har han sannsynligvis ikke hørt om Twitter.

Det har i sannhet vært en merkelig karriere. Han har scoret seiersmålet mot Peterborough og brakte balanse i regnskapet på Nou Camp. Han har vært spissmakker med den mestscorende i Premier Leage, og holdt utenfor laget av Marlon Harewood i halvgod form. Han er en spiller som har brent så store sjanser at selv ikke Johnnie Cochran ville evnet å bortforklare dem, og likevel er han sikkerheten selv fra krittmerket. Han er noe så sjeldent som en som alltid scorer på straffespark.

Siden Ameobis debut ved inngangen til årtusenskiftet har de engelske landslagstrenerne funnet spillere som Michael Ricketts, Francis Jeffers, David Nugent, Carlton Cole, Kevin Davies og Jay Bothroyd mer verdige en plass på landslaget. Det er en urettferdighet som storslagen at det er overraskende at nasjonalsangen ikke har blitt avbrutt av en indignert Kanye West.

Emil Heskey tegnet seg for syv scoringer i løpet av sin landslagskarriere. Shola Ameobi har scoret åtte ganger mot Sunderland alene.

Du har kanskje sett Whey Aye Man - et Supermann-aktig kostyme, som markedsavdelingen på St James' Park har tenkt ut. Dersom du skulle ha lyst til å se hvordan en ekte superhelt ser ut, så ta en nærmere kikk på Shola Ameobi. Newcastle har skapt en spiller som gang på gang har dukket opp for å redde laget. Når alt håp tilsynelatende har vært ute. Kun få dager unna sin 31. bursdag, og under sin 9. trener har han funnet sin nisje som en effektiv innbytter. En som sitter på sidelinjen med sin flagrende kappe.

Jeg skal holde meg til å si at han uten å være den hurtigste, sterkeste, kreative eller kraftfulle spilleren. Jeg mener imidlertid at han er å anse som en av de beste angriperne jeg har sett. Jeg tror Sir Bobby Robson beskrev mannen med 339 kamper best: "Det er uten tvil et eller annet med Shola Ameobi. Vi er bare ikke helt sikre på hva ennå".