Suarez er den eneste som "mangler klasse"!


Diskusjoner rundt hvem som heier på den beste klubben er bare underlig. Vi snakker om fotballklubber her. Du kan like gjerne krangle om hvem som besitter den mest hygieniske rotta. Det er likevel ikke til å komme ifra at jeg syntes litt synd på Arsenal denne uka. 

Beskyldningene om at the Gunners mangler klasse fordi de legger inn et bud på £40.000.001 på Luis Suarez er ganske utrolig. Dersom jeg første skulle ha beskyldt Nord-London klubben for nevnte, ville jeg heller pekt på alle årene hvor de har blåst store summer på spillere fra mindre klubber. I fortsettelsen: hvordan de klaget sin nød da Manchester City og Chelsea plutselig fikk økonomiske muskler til å gjøre det samme. Jeg skal derimot ikke begi meg inn på den argumentasjonsrekka. Alle klubber gjør det. Fordi alle klubber er hensynsløse. Og det er slik det skal være. 

Kan noen hjelpe meg her: Hva skulle Arsenal lagt på bordet? De var klar over at Suarez' kontrakt hadde en klausul som regulerer bud over £40 millioner. Hvorfor skulle de by mer? Kunne man forvente at Arsenal skulle by £41 millioner - bare sånn for å ikke såre Liverpools følelser? Det virker lite trolig, ikke minst fordi £41 millioner ser så dårlig ut på papiret. For å være på den sikre siden, og unngå å havne i unåde, kanskje Arsene Wenger skulle forsøkt seg med £45 millioner? 

Vel, jeg har blitt fortalt at det ikke så mye handler om at budet manglet klasse. Det er hvordan Arsenal har fått kjennskap til kluasulen på - og følgelig gnidd det inn. 

Så, la oss vurdere de ulike alternativene. Det er tre mulige forklaringer på hvordan Arsenal har fått kjennskap til klausulen.

1: Arsene Wenger og Steve Bould har foretatt et godt stykke gammeldags industrispionasje. Iført sort trikot - med sugekopper på knær og albuer - har de brutt seg inn på Melwood i nattens mulm og mørke. De har deretter stjålet relevante dokumenter, Liverpools kartotek inneholdende kartlagte spillere og en pakke med Brendan Rodgers' Mariekjeks. 

2: Ian Ayre har under et cocktail-selskap uvørent uttalt at et bud på over £40 millioner vil være nok til å kjøpe Suarez. Lite visste han at personen han snakket med var ingen ringere enn Arsenals styreformann Sir Chips Keswick. Tabbe! 

3: En tredjepart med interesse av at Suarez bytter klubb, hmmm... jeg vet ikke hvem det skulle være... kanskje Suarez' representanter? Trolig har de brukt sommeren på å informere de europeiske toppklubbene om utkjøpsklausulen.

Vi kan forstå Brendan Rodgers' angrep på Arsenal. Det er tross alt lettere å gå i rette med en rival, snarere enn en spiller du har beskyttet hele veien. Det skaper uansett en følelse av "oss mot hele verden", noe som gjøre samholdet i klubben sterkere. Rodgers kan komme godt ut av dette.

Og la det være sagt først som sist: Rodgers har rett. Det er noen i dette spillet som mangler klasse. Men, det er ikke Wenger. Ei heller Arsenal Football Club. Ikke engang Liverpool Football Club.

Det er personen som signerte en langtidskontrakt forrige sesong, og som allerede krever å bli solgt. Det er herremannen som for flere måneder siden fortalte uruguayanske journalister at han ønsket å flytte på seg, og deretter hevdet seg feilsitert. Det er den selvsamme spilleren som sa at han var nødt til å forlate England på grunn av den engelske pressen - for deretter å finne ut at Arsenal var interessert. Da var plutselig ikke de britiske mediene så ille lenger. Det er han som til tross for stående ovasjoner fra supporterne - hvis lojalitet han slett ikke fortjener - kan matche utbryterkongen Houdini i forsøket på å komme seg bort fra Anfield. 

Dersom noen mangler klasse her, så er det Suarez. 

Arsenal? Liverpool? Real Madrid? Tottenham? Sjekk ut oddsen på hvor Hr Suarez spiller kommende sesong her!