Slik kan Tim Sherwood heve Tottenham: Fem ting på gjøre-lista!


Hvem vet hvor lenge Tim Sherwood blir å finne som sjef for Tottenham? Trolig er ikke engang Daniel Levy i stand til å svare på dét spørsmålet. Ikke minst ettersom den neste Spurs-treneren vil være den åttende i løpet av Levys 12 år som styreformann i klubben. 

Men, Sherwood var på sidelinja i onsdagens kamp mot West Ham, og man kan anta at han også er vikartrener i Premier League-kampene mot Southampton, West Bromwich og Stoke i løpet av jul - og nyttår.

Nevnte kamprekke er en Sherwood forventes å vinne. I alle fall dersom han skal gjøre seg forhåpninger om å sikre seg managerjobben på permanent basis. Spørsmålet er hva den tidligere Blackburn - og Tottenham-spilleren kan gjøre for å få London-klubben på rett kjøl igjen?

1. Benke Dawson

Det har sittet langt bedre forsvarere enn Dawson på benken i Premier League denne sesongen. Han kan meget vel være selveste klubbkapteinen, men han har blitt direkte avkledd i en rekke kamper. Det kan tenkes at han ikke er fortrolig med en høye forsvarsfireren som AVB har insistert på å bruke, men det er ingen unnskyldning. Hans beste år ligger i fortiden, og Spurs må satse på et stopperpar bestående av Chiriches og Vertonghen. 

2. Signere en venstreback

Posisjonen på venstresiden av forsvaret har lenge vært et problem, og noe Spurs er nødt til å adressere når overgangsvinduet åpner i januar. Skulle Sherwood fremdeles være trener neste måned, gjør han klokt i å diskutere behovet for en venstreback med styreformann Levy og Sportsdiretør Franco Baldini. Jan Vertonghen er bortekasten på den plassen, og etter at Benoit Assou-Ekotto gikk på utlån til QPR, har heller ikke Danny Rose eller Kyle Naughton imponert på venstresiden. Det kan være smart å bruke noen Pund på Southamptons Luke Shaw...

3. Få Erik Lamela til å fungere

Akkurat dét kan vise seg lettere sagt enn gjort. Lamela er en mimosenblomst, hvis kvaliteter trenger tid på  å vise seg i all sin skrud. Seks måneder etter at Spurs gjorde ham til klubbens dyreste kjøp gjennom tidene, er Lamela like fullt kun en blek skygge av sitt gamle jeg. Sherwood er nødt itl å finne rom for Lamela, ikke minst la ham få noe kamper på seg - han vil være verdt ventetiden. 

4. Bygge laget rundt Christian Eriksen

Tottenham-fansen klager ofte på at klubben aldri hentet inn en erstatter for Luka Modric. Likevel besitter klubben en av verdens fremste playmakere i form av Christian Eriksen. Den lille dansken er den mest tekniske spilleren i Tottenham. Selv om Holtby og Sigurdsson begge kan tilføre laget en god del, er det ingen som Eriksen i Spurs. Nå som han er tilbake fra skade, burde Sherwood bygge laget rundt ham. 

5. Prestere på hjemmebane

Et av de største ankepunktene mot AVB, var at han aldri helt fikk Spurs til å spille godt på hjemmebane - for så å beskylde fansen for å skape en råtten atmosfære! Portugiserens utvalgte fremstod nervøse foran egne supportere, og Sherwood må derfor trykke på de rette knappene. Slik at White Hart Lane atter blir et fort - som under Harry Redknapp. Tre av Tottenhams kommende fire kamper er på eget gress, og følgelig en ypperlig anledning til å få godfølelsen tilbake på the Lane.