Seks av de beste slåsskampene på treningsfeltet!


Kanskje er det den tiden av året, når presset begynner å gjøre seg gjeldende i garderobene rundt om i landet? Eller er det kanskje slik at det skjer nokså ofte - bare at vi sjelden hører om det? Faktum er at vi nylig har sett to store navn barke sammen på treningsfeltet. 

Etter nyheten om at Chico angivelig hadde kastet en murstein etter Swansea-kollega Gary Monk, fulgte historien om at Southampton hadde suspendert røveren Dani Osvaldo i to uker. Sistnevnte er nå på utlån til Juventus, noe den gamle lagkameraten Jose Fonte sikkert er glad for. 

For å gjøre ekstra stas på de siste hendelsene, har vi altså tatt et dypdykk i arkivet. Her er fotballens mest minneverdige nevekamper fra treningsfeltet...


6. Barton v Dabo

Han har aldri vært fremmed for kontroverser, denne karen. Joey Barton har bydd opp til nevekamp og brent lagkamerater med sigarettstumper. Som du kan se, fikk Ousmane Dabo betydelige ansiktsskader er at Barton angrep ham i 2007 - en hendelse som fikk Dabo til å anmelde City-kollegaen. Barton - som kort tid etter forlot Manchester-klubben - håpet å starte med ny frisk, blanke ark og fargestifter til i Newcastle. Spilleren snakket for første gang om episoden noen år senere: "Jeg er ikke et monster. Jeg liker ikke engang å slåss". Vel, han lurte i alle fall oss...


5. Balotelli vs Mancini (og Richards, Boateng og Kompany)

For en stillferdig og reservert herremann som Mario Balotelli, havner han overraskende ofte i bråk. Dersom han ikke er i klammeri med den høyreiste Jerome Boateng eller kjekler med Micah Richards, eller Manchester City-kaptein Vincent Kompany, eller sender fyrverkeri fra balkongen... ja, da krangler han med selv manageren. Kommentarene i videoen er på italiensk, så det er ikke sikkert du skjønner hva som sies. Ta det helt med ro, bildene forteller den hele og fulle sannheten - det skulle være overflødig å si at Super Marios dager på Etihad var talte.


4. Carroll vs Taylor

Da Steven Taylor tilbragte et par måneder på sykestua med brukket kjeve, og Andy Carroll var ute med en håndskade, var det ikke alle som la to-og-to sammen. Tyneside er imidlertid en like heftig ryktebørs som alle andre steder, og nyheten om at Andy hadde plantet neven i Newcastle-kollegaens fjes ble snart kjent. Årsaken? Jo, Carroll hadde oppdaget at hans forhenværende kjæreste hadde utvekslet flørtende tekstmeldinger med Taylor. Carroll ble kort tid senere solgt til Liverpool. Selvsagt ikke før han hadde rukket å gjøre opp med Charles N'Zogbia på vei ut dørene på St James' Park. 


3. Hartson vs Berkovic

Episoden på West Hams treningsfelt var mer et spark i ansiktet enn en tradisjonell slåsskamp. Hartson kom sent inn i en takling, Berkovic langet ut, før waliseren satte ham på plass med et velrettet spark. Berkovic havnet på sykehus, og måtte ta til seg føde gjennom et sugerør de påfølgende dagene.


2. Craig Bellamy vs John Arne Riise

Det er ikke ofte at en nevekamp utvikler seg til noe mer voldelig. Men, det var akkurat dét som skjedde da Craig Bellamy angrep John Arne Riise... med en golfkølle! Som alle fylleslag var også dette initiert av karaoke. På treningsleir i Portugal nektet Riise å synge med på Bellamys noter. Da grep Cardiff-gutten til 7er-jernet. Unødvendig? Absolutt. Feigt? Trolig. En morsom historie å fortelle barna om? Definitivt.


1.Ljungberg vs Mellberg I & II

Etter at han akkurat hadde vunnet ballen med en presis takling, ble Ljungberg delt i to av landsmannen Olof Mellberg. Ljungberg lot seg ikke avskrekke av at Mellberg både var større og sterkere, og kastet seg over den tidligere Aston Villa-forsvareren. Fire år senere gjentok duoen bedriftene etter en kamp mot Trinidag. Ikke bestevenner, altså.