Rooney var i sin rett til å kreve spissplassen!


Såfremt jeg ikke tar helt feil, kan jeg ikke huske å ha sett Wayne Rooney spille sentralt på midtbanen mer enn i en håndfull kamper forrige sesong. Likevel blir vi nå bedt om å tro på at det er derfor Fergie og angriperen var på kollisjonskurs. 

Trolig pinlig berørt over sin egen taushet, og kanskje desperat etter å presentere en plausibel forklaring på hvorfor han krevde en overgang bort fra Old Trafford, er dette nå Rooneys side av saken. Hmmm... hvorfor kommer han med dette nå? 

Vi blir her kun servert halve sannheten. I beste fall. 

Men, dersom det medfører riktighet er det en ypperlig forklaring på Rooneys fremferd. Som tidligere profesjonell fotballspiller er det et standpunkt jeg støtter fullt og helt. 

Du har kun én karriere som fotballspiller. Så snart målstreken begynner å nærme seg, er det idiotisk å gjøre seg til martyr. 

Å spille i de posisjonene treneren din ber deg om - selv om du vet at du ikke kommer til din rett - er ikke noe problem for unge og sultne spillere. 

Aaron Ramsey og Jack Wilshire opplever nevnte i Arsenal, men de ønsker ikke å havne på kant med Arsene Wenger. I en alder av 22 år er de klar over at de fremdeles har mange sesonger foran seg i favorittposisjonene sine. 

Mindre enn to år siden - i november 2011 - befant Wayne Rooney seg i samme situasjon, og uttalte følgende: "Jeg elsker det. Jeg bryr meg ikke om hvor på banen jeg spiller. Jeg akter å spille der hvor jeg får beskjed om å spille. Vel, kanskje ikke på høyreback, men på midtbanen. I en rolle hvor man får låne ballen og hvor man kan sette sitt preg på kampen". 

Nå som Rooney snart runder 28 somre, har han åpenbart endret mening. Det meste av karrieren hans ligger nemlig bak ham.

Rooney har ofret rikelig for United. Han spilte på kanten ved utallige anledninger i sine yngre dager, slik at andre, og mer erfarne stjerner kunne skinne i sine favorittroller. Han var alltid innstilt på å bidra på Fergusons neglisjerte midtbane når det trengtes. 

Ble han skryt og takk til del? Ikke nevneverdig. De fleste hadde øynene fiksert på Rooneys målbeholdning - og kritiserte deretter. 

Angriperen føler, berettiget nok, at det er hans tur til å la andre få ta "møkkajobben" slik at han kan få komme til sin rett. Han mener at han er berettiget en slik status nå. 

Mange vil hevde at dersom du hever £200.000 pr uke, bør man være i stand til å spille der hvor du trengs. Uten å mukke. Jeg skjønner hva folk sier, men jeg ser egentlig ikke poenget. 

Fotballspillere har kun noen få år på seg til å få det meste og beste ut av talentet sitt, å sette sitt spor i en klubbs historie, og å hente ut sitt ganske potensial. 

Dersom en trener nekter å bruke en seniorspiller i hans antatt beste posisjon, spesielt dersom det ikke finnes noen som er bedre enn ham i samme rolle, han spilleren all mulig grunn til å klage. Og i enkelte tilfeller kreve å bli solgt. 

Det faktum at Manchester Uniteds midtbane var i krise forrige sesong, skal ikke være Wayne Rooneys oppgave å løse. Likevel var det Rooney som ble forventet (selv om det bare var snakk om noen få kamåer) å skulle steppe inn, å være uselvisk og å gjøre sine medspillere gode. Det var urettferdig. 

Jeg tror ikke et sekund på at Rooneys krav om å bli solgt utelukkende kan tilskrives Fergusons forsøk på å gjøre Rooney til en sentral midtbanespiller. Det er like fullt nok til å kunne lage bråk. 

Selv om Rooney overdriver en smule; Jeg støtter ham ved denne korsveien.