Ronny Johnsen: - United trenger å bevise noe mot Arsenal


Hva er ditt syn på situasjonen i klubben for øyeblikket? Vil du si at laget mangler naturlige lederskikkelser?

Vi befinner oss 15 poeng bak serielederen, og vi leser allerede februar av kalenderen. Jeg kan jo ikke benekte at det ser mørkt ut for øyeblikket, men håper likevel at det er mulig å kvalifisere seg for Champions League-spill kommende sesong. Det skal selvsagt holde hardt, ettersom det kun gjenstår 13 kamper.

Det som har overrasket meg mest, er hvor lavt vi ligger i kampene. United skal være i stand til å kontrollere alle kampene de spiller. Dersom vi ikke kvalifiserer oss til Champions League, vil det være intet mindre enn en krise. Jeg misliker sterkt å bruke ordet ”uflaks”, ettersom det er uløselig knyttet til å ikke være god nok. Jeg vil faktisk si at vi ikke har vært på høyden. ”Flaks” og ”uflaks” er størrelser som alltid jevner seg ut i lengden.

Jeg har forståelse for at det er vanskelig for de yngre spillerne å bære ansvaret for klubbens resultater på sine skuldre. De er likevel nødt til å heve seg. De såkalte erfarne spillerne er alle på vei ut av klubben, og vi har således behov for at de fremadstormende kreftene trer frem. Det er utelukkende hardt arbeid som kan få oss ut av denne situasjonen, og de unge spillerne må bevise at de er eslet for denne oppgaven. Det er enkelt sagt nå de må vise seg tilliten verdig.

Er det et gunstig tidspunkt å møte Arsenal på, tatt i betraktning London-klubbens pinlige 1-5 tap forrige lørdag?

Jeg kan selv huske at jeg elsket å spille slike kamper. Oppgjør hvor man er nødt til å vise seg fra solskinnssiden har tradisjonelt sett vært de hvor United hever seg. Men, nå trenger jo også Arsenal å reise kjerringa…

Ser du selv frem til kampen?

Hahaha. Jeg skulle ønske jeg kunne si ja, men vet sannelig ikke hva jeg skal tro eller mene om dagen. Jeg hadde følt meg tryggere dersom Arsenal hadde vunnet denne helgen.

Uniteds forsvar har fått mye tyn den siste tiden. Hva gjør de egentlig galt? Finnes det løsninger med henblikk på hvordan de kan bedre seg?

Jeg må vedgå at jeg er overrasket over hvordan vi har sluppet inn baklengs denne sesongen.  Det har ofte handlet om enkle formasjonsfeil. Men, når det er sagt, handler ikke forsvarsspill utelukkende om fire i den bakre rekka og en keeper. Vi har vært svake over hele fjøla uten ball.

Det er i tillegg for enkelt å si at dersom bare Ferdinand hadde vært skadefri, ville også problemene vært unngått. Jeg mener bestemt at Uniteds yngre forsvarsspillere skal være i stand til å gjøre jobben. Det samme ble sagt tidligere i dette intervjuet – sistnevnte er nødt til å vise seg som ledere. Det er ingen i gjemme seg bak.

Opplevde klubben tilsvarende problemer i din tid i United? Hvis så, hvordan reagerte Ferguson? Ikke minst – hvordan responderte laget?

Sir Alex Ferguson var veldig interessert i hvordan spillerne oppførte seg etter vi hadde tapt. Han var på utkikk etter en reaksjon. Han skapte vinnere på den måten. En spiller som kan snu tap til noe positivt, vil ende opp som en vinner. Det var dét som var mannens filosofi.

Jeg kan ikke huske en tilsvarende situasjon. Selvsagt gikk vi gjennom vanskelige perioder, men vi var på det rene med hva vi måtte gjøre i slike situasjoner.

Hvem vi du si er ansvarlig for den svake formen: Spillerne eller treneren?

Det er sannelig ikke et enkelt spørsmål å besvare. Det er en rekke faktorer som spiller inn her. Jeg mener bestemt at hver og en bør påta seg sin rettmessige del av ansvaret, og følgelig løse problemet i fellesskap.

Nemanja Vidic forsvinner fra klubben ved utgangen av sesongen: Hvem bør overta plassen hans?

For å være ærlig har jeg ikke peiling. Men, jeg er sikker på at vi henter inn en erstatter. Jeg registrerer at det er mye snakk om den forhenværende United-spilleren Gerard Pique, noe jeg personlig mener ville vært strålende. Imidlertid tror jeg ikke vi skal forvente at en gammel traver kommer inn dørene på Old Trafford, men snarere en som har årene foran seg.

Så, hvordan ender onsdagens oppgjør?

Jeg håper virkelig det går i Uniteds favør. Det er imidlertid utrolig vanskelig å møte Arsenal i London. Jeg sitter likevel med en følelse av at denne kampen passer United. Vi har behov for å møte en solid motstander for å bevise at vi kan snu denne trenden.

Hva blir resultatet mot Arsenal? Har du et spillobjekt som peker seg ut her?

Hvordan høres det ut med 2-1 til United? Samtidig håper jeg Mata finner nettmaskene som førstemann.