Ronny Johnsen: United hevner 1-6 tapet fra i fjor!


Manchester United topper Premier League-tabellen med 15 poeng ned til mandagens motstander – erkerivalen Manchester City. De som fortsatt snakker om at Roberto Mancinis mannskap fremdeles har en ørliten sjanse til å forsvare fjorårets seriemesterskap kan trolig telles på én hånd. Når åtte kamper – og følgelig 24 poeng – gjenstår av sesongen skal det altså intet mindre enn et mirakel til for at gullet ikke havner på Old Trafford. Er du én av ytterst få som tror at miraklenes tid ikke er forbi, skal du vite at City som seriemester er priset til 80.00 ganger innsatsen.

Jeg tror uansett denne kampen i første rekke handler om æren. Både for Sir Alex Ferguson og for Manchester City. The Red Devils tapte nemlig 1-6 i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong, mens mesterskapet på mange måter glapp med 0-1 tapet på Etihad. En reprise av fjorårets innbyrdes oppgjør gir høy odds – 350.00 og 12.00 henholdsvis.

Inneværende sesong kan Manchester United vise til å ha overtaket. Ikke bare gjennom poenghavet de har mellom seg og City, men også 3-2 seieren på Etihad i desember. De fem siste sesongene har nemlig det laget som vant den første kampen lagene imellom også vunnet det omvendte oppgjøret. En ny United-seier er tilgjengelig til 2.35 i odds.

Robin van Perise ble tungen på vektskåla forrige gang, med en scoring like før fulltid. Arsenal-legenden fastsatte dermed sluttresultatet til 3-2 til United. Klubbkollega Wayne Rooney har på sin side scoret i seks av Uniteds 10 seneste kamper – samtlige turneringer inkludert – og de fleste med følelser for mandagens hjemmelag er glade for at den forhenværende Everton-angriperen er tilbake fra skade. Van Persie har ikke notert seg for scoring på ni kamper i United-trøya, men betaler gode 5.75 på å score kampens første mål.

Selv om Manchester United har satt ny klubbrekord – med 25 gevinster på 30 seriekamper denne sesongen – er det likevel ikke til å komme ifra at laget har måttet se seg utslått i Ligacupen, FA Cupen og av Real Madrid i Champions League. Byrivalen City har på sin side kun FA Cupen å spille for denne sesongen. Mye av årsaken til at klubben ligger håpløst langt etter i seriespillet, er poengtap mot klubber som QPR, Everton og Southampton. I hvilken grad The Citizens samler på sølvmedaljer er jeg usikker på. Dersom det likevel skulle være viktig for dem å holde Chelsea bak seg (4 poeng ned til Rafael Benitez), bør de ta poeng mandag. Manchester City er tilgjengelig til 3.00 i odds.

Beste Spill:

Sats på at Manchester United leder til pause til 2.90 i odds

Sats på at Wayne Rooney scorer to mål til 9.00 i odds