Ronny Johnsen: Tør vi stole på United?


Manchester United 1.22, uavgjort 6.30, Aston Villa 13.00

Manchester United måtte ta til takke med 1-1 i bortemøtet med West Ham sist. Selv om Sir Alex Fergusons menn har snublet i sine to seneste mot Manchester City (1-2) og Sam Allardyce’ Hammers, har Old Trafford-klubben 13 poeng ned til regjerende seriemester City. Med fem kamper igjen av sesongen skal det altså godt gjøres om dette ikke går Uniteds vei. Hjemmeseier sørger for at rødtrøyene tar sin 20. Ligatittel, og er priset til 1.22 i odds.

Wayne Rooney har, som sedvanlig er, vært mye omtalt i media. Spissen scoret sist mot Reading 16. Mars (1-0), og har bokført totalt 12 seriemål inneværende sesong. En ny fulltreffer mot dumpekandidaten Villa gir 2.25 ganger pengene tilbake.

Prestasjonene er imidlertid ikke gode nok til at den tidligere Everton-angriperen blir værende i klubben, mener flere medier å vite. Paris St Germain er den fremste beileren, og trolig også en av få klubber som er villige til å legge £40 millioner på bordet for 27-åringen (og Nani). Dersom du tror det er holdt i ryktene bør du sjekke vurdere 3.00 i odds på at Rooney gjør franskmann av seg til sommeren.

Kantspiller Ashley Young går glipp av mandagens kamp mot sin gamle arbeidsgiver grunnet en ankelskade. Veteranen Paul Scholes sliter med knærne, og blir heller ikke å finne på banen.

Aston Villa er på sin side i god form om dagen (3-1-1). Det trengs ettersom Birmingham-klubben kun har tre poeng ned til Wigan og nedrykksfeltet. At Christian Benteke bærer det urutinerte laget på sine skuldre er ingen overdrivelse. Belgieren har scoret i fire av Villas fem seneste, og følgelig tilgjengelig til 3.80 på scoring mandag. Paul Lamberts mannskap har heller ikke gått målløse av på fremmed gress siden 23. Desember (0-8 vs Chelsea). Oddsen på at begge lagene scorer er 1.75 i odds.

Spissmakker Gabriel Agbonlahor har heller ikke vært i ueffen form. 26-åringen har nemlig tre fulltreffere å vise til i samme periode. Angriperen med 239 seriekamper for the Villians omsettes til 17.00 i odds på å score kampens første mål. Det er verdt å merke seg at Gabby gikk glipp av forrige helgs 1-1 kamp mot Fulham grunnet lyskeproblemer, men bør være tilbake mot United.

Det er liten vits i å sette surt oppsparte Peso på et United-lag med 2-1-2 på sine fem nyligste (cup og serie inkludert). Markedet for at begge lagene scorer (1.75) og at Aston Villa vinner med 2 mål i handicap (2.20) er begge fristende spill.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.75 i odds

Sats på Christian Benteke som målscorer til 3.80 i odds