Ronny Johnsen: Sunderland nærmere stupet når United tar poengene!


Manager Martin O’Neill og Sunderland har på ingen måte grunn til å si seg fornøyd med sesongen hittil. Klubben står med begge beina i nedrykksstriden, og befinner seg kun fire poeng over den fryktede streken. Statistikken siden forrige seier (3-2 over Wigan, 19. Januar) er svake 0-3-4. Ikke til å undres over at Wearside-klubben er desidert nederst på formtabellen, altså.

Fasiten på hjemmebane er 4-6-5, men vi skal helt tilbake til 12. Januar for å finne sist gang Sunderland plukket tre poeng foran publikummet på Stadium of Light. 3-0 ble det over West Ham den gang, uten at jeg har tro på reprise lørdag. En eventuell skrell mot lørdagens motstander betaler i så fall høye 5.50 i odds!

Kampen mot Manchester United er bare den første i en rekke med tøffe oppgjør for The Black Cats. I etterkant av hjemmemøtet mot Sir Alex Fergusons United, venter Chelsea og Newcastle før Everton kommer på besøk 20. april.

Sunderland bekreftet onsdag at både Lee Cattermole og spissen Steven Fletcher er ute for resten av sesongen. Tapet av førstnevnte betyr at Martin O’Neill må klare seg uten en terrier på midtbanen, mens angrepet svekkes betraktelig. Fletcher står nemlig bak 11 av Sunderlands totalt 33 seriemål. Verdt å merke seg: Oddsen på at hjemmelaget går målløse av banen er 2.20!

De færreste tror at inneværende sesong vil ende med annet enn gull til Manchester United. Old Trafford-klubben har et hav av poeng (15) ned til regjerende seriemester City, og ingen ting tyder på umiddelbar kollaps. The Red Devils topper formtabellen, og har 6-0-0 på sine seks seneste. Full pott med andre ord. Oddsen på borteseier er således moderate 1.60.

United har ikke spilt mange bortekamper de seneste ukene. Vi skal helt tilbake til 23. Februar for å finne siste oppgjør på fremmed gress. Den gang sørget Rafael og evigunge Ryan Giggs for at alle poengene ble med hjem til Manchester etter 2-0 over QPR. I den foregående bortekampen på Craven Cottage, ble Wayne Rooney tungen på vektskåla.

Oddsen på United-seier er forståelig nok beskjeden. Jeg ønsker derfor å se på alternativer til HUB, eksempelvis at Sir Alex Fergusons mannskap leder både til pause, og når sluttsignalet går (Pause/Slutt). Det gir 2.30 ganger innsatsen tilbake