Ronny Johnsen: Rafa reiser tomhendt hjem


Manchester United 2.25, uavgjort 3.40, Chelsea 3.30

“Kun æren å spille for” er en forslitt frase. Den er imidlertid egnet til å beskrive Manchester Uniteds serieinnspurt. La meg si det slik: Sir Alex Ferguson bryr seg ikke om at gullet allerede er i boks. Søndag venter nemlig en trener han ikke kan ustå – Rafael Benitez. Selv om United-nestoren høflig gratulerte spanjolen med tittelen “Månedens Trener”, hadde han også et par stikk å komme med. “Han er i overkant opptatt av CV’en sin”. Oddsen på at Rafa kan sette en ny seier over United på listen over sine prestasjoner er 3.20.

Chelsea er på sin side klare for Europa League-finalen etter å ha tatt seg forbi Basel. The Pensioners kan uansett ikke koste på seg feilskjær i løpet av sesongens siste kamper, dersom de skal ha forhåpninger om Champions League-spill kommende sesong. Etter United venter nemlig London-kollega Tottenham, hvis klubb kjemper med nebb og klør for en plass blant de fire beste.

Hvis Benitez faktisk fører The Blues til Europa League troféet (1.65) og en plass blant topp fire i Premier League, vil han få pyntet på den berømmelige CV’en sin. Jose Mourinho – av de fleste regnet som den neste Chelsea-treneren – vil kanskje vente med å bestemme seg for å ta jobben inntil han vet om klubben spiller i Champions League neste sesong. The Special One er altså avhengig av at mannen han offentlig har kritisert skal berede grunnen for hans hjemkomst. Oddsen på at Benitez fortsetter som manager på Stamford Bridge er for øvrig 12.00.

Sir Alex har snakket mye om at han ønsker å ta Chelseas poengrekord fra 2004/2005-sesongen. Med uavgjort mot Arsenal (1-1) sist er det nå en matematisk umulighet. United-treneren har derimot forsikret alle om at han akter å stille med sitt sterkeste mannskap, i respekt for de andre lagene som fortsatt kjemper om Champions League-spill. Manchester United har kun tapt to kamper på Old Trafford i seriesammenheng denne sesongen (Tottenham og Manchester City). Rødtrøyene er priset til 2.15 i odds for seier søndag.

Manchester United må klare seg uten Danny Welbeck, mens Paul Scholes er tilbake etter kneproblemer. Gjestenes Ashley Cole returnerer etter å ha stått over mot Basel, mens klubbkollega Demba Ba også bør være å finne i troppen.

Beste Spill:

Sats på at United vinner til 2.20 i odds

Sats på 2-1 og 3-1 til 9.00 og 16.00 i odds henholdsvis