Ronny Johnsen: - City uten Kompany passer Rooney og van Persie perfekt!


Vi har tatt en kjapp titt på statistikken over dine seks sesonger i Manchester United. Kan det stemme at du aldri har vært på banen mot City som United-spiller (serie eller cup-sammenheng)?

Da jeg spilte for Manchester United var jo Manchester City i så vel Championship og League One. Da de endelig var tilbake igjen i Premier League i 2000, var jeg selvsagt ute med skader. Jeg kan imidlertid godt huske 1-0 seieren i 2000/2001-sesongen. David Beckham plasserte et frispark perfekt i krysset etter snaue to minutters spill. Vi gikk hen og vant serien det året, mens City rykket ned igjen etter kun én sesong i toppserien. (Jeg har derimot spilt treningskamp mot Manchester City – mot selveste legenden Üwe Rösler).

 

Vi beveger oss tilbake til Manchester United. Vi hadde jo en prat før sesongen startet. Vi diskuterte blant annet David Moyes’ manglende CL-erfaring og gullambisjoner.

4-2 seieren over Leverkusen beviser jo at mine antagelser var korrekte. Nemlig at Moyes’ mye omtalte manglende erfaring fra turneringen ikke ville være avgjørende. Jeg sa videre at han besitter et rutinert mannskap med bøttevis av kamper fra så vel Champions League – som ulike landslag, slik at det ikke var grunn til bekymring.

Jeg hadde riktignok håpet på mer aktivitet i overgangsmarkedet. Det er uansett viktig å huske på at Manchester United tross alt ikke har mistet noen spillere – de har jo faktisk forsterket.


Når vi først snakker om overgangsvinduet. I vårt forrige intervju var du enig i at midtbanen var et område hvor United burde forsterke. Føler du at Fellaini – som den første sentrale midtbanespilleren inn dørene på Old Trafford siden Owen Hargreaves i 2007 – gjør at ”jobben er unnagjort”?

Vel, kjøpet av Fellaini var slett ikke overraskende, men han er utvilsomt en annen spillertype enn hva vi er vant til. Nå fikk han strålende kritikker for debuten mot Crystal Palace, så det kan meget vel hende at han viser seg som et kjempekjøp.

Nå mener jeg likevel at klubben kunne vært litt mer offensiv i overgangsvinduet nå i sommer, men det er ikke fordi spillerne som er der er dårlige. Tom Cleverley, Michael Carrick og Darren Fletcher er alle meget gode spillere, men det spørs om stallen er bred nok ved eventuelle skadeproblemer. Fletcher er jo allerede ute grunnet sykdom, og det er spørsmål rundt hvorvidt han i det hele tatt kommer tilbake.


En spiller som ikke forsvant nå i sommer– Wayne Rooney. Mye har vært skrevet og sagt angriperen. Hvilke tanker har du gjort deg?

Jeg var på plass under oppgjøret mot Chelsea, og da var han kjempegod. Etter den tid har han rukket å score på frispark mot Crystal Palace, og tegnet seg for to fulltreffere mot Bayer Leverkusen. Og når Rooney er i form, er han en garantist for at United gjør det bra også.

Nå er jeg en av dem som mener at Rooney slett ikke var dårlig i fjorårssesongen, men alle vet jo at han har et ekstra gir å legge inn – som vi har sett denne sesongen. Alt snakket om den angivelige pågående feiden med Moyes er bare tull. For det første er begge profesjonelle til fingerspissene, og for det andre kunne Rooneys – i den grad man kan bruke det begrepet om en spiller som leverer 16 mål på 37 kamper – formsvikt tilskrives to skader på rappen. Når man først kommer tilbake fra skade, og raskt pådrar seg en ny, kan du spørre deg selv om hvordan din egen sinnsstemning ville vært.

Det kan jo også være at Wayne Rooney har fått en ekstra giv under David Moyes. Den tidligere Everton-treneren høster lovord fra hver eneste spiller, så jeg vil i alle fall ikke se bort ifra at så kan være tilfelle.


Du nevner at spillerne er fornøyde med David Moyes. Hvordan er den generelle ståa i Manchester United – er det fremdeles en klubb i omstillingsfasen etter at Sir Alex Ferguson takket av?

Brikkene virker absolutt å ha falt kjapt på plass. I alle fall for Moyes’ del kom hverdagen umiddelbart. Vi har nå gjort unna en sesonginnledning mot lag som Chelsea og Liverpool i Premier League-sammenheng, mens Leverkusen ble slått med overbevisende sifre i Champions League. Med søndagens oppgjør mot City i vente kan vi trolig hente frem begrep som ”ilddåp” for Moyes’ første uker i sjefsstolen. Til tross for den tøffe terminlista mener jeg klubben har gjort det bra. Og det hadde ikke vært mulig hvis det var snakk om fortsatt uro i kulissene.


Nå venter altså Manchester City  på bortebane søndag. Det var knyttet store forventinger til Manuel Pellegrini. Kanskje spesielt med henblikk på å prestere i Champions League. Nå regner vel de færreste Viktoria Plzen som en målestokk for City. Hvordan vil du vurdere De lyseblås sesonginnledning? (0-0 mot Stoke, 2-3 tap mot Cardiff City, 2-0 over Hull og 4-0 mot Newcastle).

Med tanke på Premier League-tittelen skal man ikke tape mange kamper før løpet er kjørt. 2-3 mot Cardiff er jo ikke egnet til å skremme noen, og jeg merker meg også at Stoke-trener Mark Hughes mente de skulle ha vunnet 0-0 kampen mot City. Jeg vil være veldig forsiktig med å peke på Pellegrini som årsak til den ujevne starten. Chileneren har jo tidligere ført både Villareal og Malaga langt i Champions League, men han vet hva som kreves i en klubb som City. Han førte eksempelvis Real Madrid til andreplass i 2009/2010 da hovedstadslaget tok 96 poeng. Problemet var bare at Barcelona sanket tre poeng mer.

Hovedproblemet ligger i savnet av Vincent Kompany. Nyervervelsen Martín Demichelis ble på sin side bekreftet ute i seks uker før han hadde fått slått en eneste pasning.


Det bringer oss lett over til søndagens kamp. Hvilke tanker gjør du deg?

Dette lokalderbyet er spesielt i og med at det er vesensforskjellig fra tidligere møter. Både Manchester City og United har vunnet serien de siste årene, og mange regner med at det vil så mellom disse klubbene også i år. Kampen er også spesiell i og med at begge klubbene stiller med nye trenere – det er det første Manchester-derbyet for både Moyes og Pellegrini.

Men, lokaloppgjør er lokaloppgjør. Hele sesongen bygger opp mot disse kampene, og forventingene blant fansen er selvsagt enorme. Manchester er veldig spesielt i den forstand at disse kampene gjerne deler familier i de som er lojale mot de lyseblå, og de som har hjertet i United.

Hva angår selve kampen har jeg liten tro på at Moyes kommer til å gjøre store endringer i startoppstillingen fra laget som møtte Leverkusen. Sentrallinja i laget begynner å sitte, og ansett er Rooney bankers.

Det store spørsmålet er hvorvidt det handler om å vinne eller å unngå tap. I oppgjøret var begge lagene forsiktige – en skikkelig stillingskrig. Men i slike kamper kan det eksplodere dersom det først kommer en scoring. Som jeg har snakket om tidligere; Når United spiller på bortebane, er naturlig nok ansvaret for å underholde underordnet. Kompany blir heller ikke å finne i aksjon søndag, mens Rooney er i kanonform. Jeg mener det lukter United-seier lang vei her.


Da har du kanskje noen tips til oss som ønsker å sette noen kroner på denne kampen?

Det vil passe United å ligge litt bakpå i denne kampen. Mulighetene vil by seg for både Rooney og Van Persie. Jeg tror at nevnte duo scorer og at kampen ender 2-1. Ellers har jeg ikke så mange formeninger om kampens forløp. At vi skal få utvisninger tror jeg absolutt ikke ligger i kortene. Dette er to lag med rutine i alle ledd, og røde kort er på alle måter noe man vil unngå. Spesielt i slike kamper.


Ronny Johnsens tips i forbindelse med Manchester City vs Manchester United:

Sats på 2-1 til Manchester United til 11.00 i odds

Sats på Wayne Rooney og Robin van Persie som målscorere til 2.55 og 3.50 i odds henholdsvis