Ronny Johnsen: Chelsea er ikke ute av gullkampen


Med fem serierunder igjen i Premier League går snakket høyere enn noe gang om hvilket lag som vinner Premier League sesongen 2013/2014. De fleste mener gullkampen står mellom Manchester City og Liverpool, men jeg tror fortsatt at Chelsea er med i gullkampen.

For City og Liverpool er utgangspunktet helt i klubbenes egne hender. Den av lagene som vinner de resterende matchene blir ligamestere. For at Chelsea skal vinne må de ha hjelp, og jeg tror de er i stand til å få den hjelpen som trengs for at Mourinho igjen skal kunne børste støvet av gullrammen der det i gullbokstaver står skrevet «The Special One».

Jeg tror Chelsea vinner ligaen dersom Liverpool slår Manchester City til helgen, og Chelsea vinner på Anfield noen uker senere. Men, la oss ta det hele runde for runde, slik jeg ser avslutningen på sesongen.

Runde 34:
Liverpool slår Manchester City på Anfield, mens Chelsea vinner borte mot Swansea. Liverpool vil da føre på 77 poeng, to poeng foran Chelsea; og syv poeng ned til City som har to kamper mindre spilt.

Runde 35:
Liverpool slår Norwich og står på 80 poeng. Chelsea slår Sunderland og står på 78 poeng, mens Manchester City vinner hengekampen mot Sunderland og helgekampen mot WBA og står på 76 poeng.

Runde 36:
Chelsea slår Liverpool på Anfield etter overtidsscoring av Fernando Torres, mens City slår Crystal Palace i London. Chelsea topper nå med 81 poeng, Liverpool 80 og City 78. City har fortsatt en kamp mindre spilt enn de to andre.

Runde 37:
Chelsea slår Norwich hjemme, Liverpool slår Palace borte, mens Manchester City taper på Goodison Park mot Everton. Chelsea på 84 poeng, Liverpool 83 og City på 78 poeng.

Runde 38:
Manchester City vinner hengekamp mot Aston Villa i uka før serieavslutningen, og de slår West Ham hjemme i avslutningen og havner på 84 poeng. Liverpool slår Newcastle i siste kamp og havner på 86 poeng, men ingen kan gjøre noe med Chelsea som slår et hjelpes-løst Cardiff i Wales i siste kamp, og som da vinner Premier League med 87 poeng.

Nøkkelkampene som avgjør ligaen er altså: Liverpool v Manchester City, Liverpool v. Chelsea og Everton v. Manchester City. Og, dersom City får med seg noe fra begge kampene på Merseyside så er det de som blir kronet mestere. Men, som allerede sagt – Brendan Rodgers Liverpool har alt i sin egen lomme – vinner de resten av kampene så blir Liverpool mestere.

Jeg liker dog oddsen 7,50 for Chelsea-gull litt for mye til å ikke spille på den.

Ronny Johnsen