Premiership League Oppsummering: United slo 10 mann sterkt Liverpool, mens Manchester City og Arsenal delte poengene


Liverpool 1-2 Manchester United

Dagen startet med et dramatisk oppgjør på Anfield. Etter en fin start på kampen av hjemmelaget, forsvant Liverpools håp om et godt resultat med Jonjo Shelveys utvisning.

Kampen stod 0-0 etter 45 minutter, men bare to minutter etter hvilen sendte Steven Gerrard hjemmelaget i føringen. United bragte balanse i regnskapet med en sjelden Rafael-scoring. Da det så ut som om hjemmelaget skulle ta med seg ett poeng, tok Robin van Persie ansvar fra krittmerket og sørget for at alle poengene ble med hjem til Manchester.

Rafael var prise til 19.00 som målscorer i dag, mens klubbkollega RVP var tilgjengelig til 2.65. Sistnevnte var det mest poulære spillobjektet av nevnte duo, og vil garantert betale mest i løpet av sesongen. Mens Uniteds titteljakt ser ut til å gå på skinner, må man kanskje spørre seg om Liverpool er verdt å vurdere som dumpekandidat?

Newcastle 1-0 Norwich City

Alan Pardew plasserte begge senegaleserne sine i angrep igjen. Både Demba Ba og Papiss Cisse var dermed å finne i startelleveren, og det var førstnevnte som sørget for å sette inn kampens eneste mål etter 19 minutters spill. Cisses elendige innsats fra krittmerket etter timen spilt gjorde at Norwich hadde noe å spille om resten av kampen.

Ba var priset til 6.00 på å tegne seg for kampens første mål, og han virker å være tilbake i godt gammelt slag. Newcastle har sikkert fortsatt tro på at en plassering blant de fire øverste lagene fremdeles er mulig etter tre poeng søndag. Oddsen på nedrykk for Norwich sin del har trolig sunket etter 0-1 tapet.

Manchester City 1-1 Arsenal

Manchester City tok ledelsen etter uvanlig slapt forsvarsarbeid av gjestene. Joleon Lescott åpnet scoringsballet med en heading etter 40 minutters spill. Roberto Mancinis mannskap fortsatte å være farlig frempå ved dødballer, og ergrer seg sikkert for at de ikke konverterte noen av sjansene til å øke ledelsen.

I likhet med Uniteds Rafael skulle Laurent Koscielny notere seg for en meget sjelden scoring åtte minutter før fulltid. Begge lagene hadde muligheter til å avgjøre kampen til sin fordel, men uavgjort var trolig et rettferdig resultat.

Sluttresultatet betalte 7.50 ganger innsatsen. Begge lagene er ser ut som bankersspill med henblikk på en plassering blant de fire topplagene. Uavgjort søndag hjelper imidlertid ingen av dem i jakten på seriemesterskapet.

Spurs 2-1 QPR

Det var mishagsytringer å høre da lagene gikk til pause på White Hart Lane. Den forhenværende Spurs-spissen Bobby Zamora hade nemlig gitt gjestene en fortjent ledelse. Manager Andre Villas-Boas har kanskje vunnet tilbake noen tilhengere med sine taktiske disposisjoner. Etter hvilen virket nemlig Tottenham å ha lært seg hvordan man angriper som et lag.

To scoringer i løpet av ett minutt - selvmål av Alejandro Faurlin og nettkjenning av Jermaine Defoe - ga Spurs føringen i kampen. Denne gangen var det ingen sene utligningsmål som ødela festen, og poengene ble dermed igjen i Nord-London.

Defoe var priset til 2.05 på å score i løpet av kampen. Angriperen har vært et godt spillobjekt i markedet for målscorere med sine fire fulltreffere hittil. Kan han sikre seg the Golden Boot denne sesongen? Søndagens motstander QPR befinner seg nest nederst etter tapet, og klubben er en het kandidat til nedrykk.