Premier League: West Brom v Southampton


Helgens Premier League-runde avsluttes når Southampton tar turen til Midlands og møtet med West Bromwich Albion. The Saints - hvis klubb befinner seg desidert nederst i serien - er desperate etter å få sesongen på rett spor igjen. De skal imidlertid spille opp mot sitt aller beste, for å skape problemer for et Baggies-lag som har slått Liverpool og Everton allerede denne sesongen.

Lagnyheter

West Brom-manager Steve Clarke må muligens klare seg uten Shane Long. Dersom iren må stå over her, er Romelu Lukaku mannen som etter alle solemerker blir å finne på topp mot the Saints. Midtbanespiller Claudio Yacob er i likhet med klubbkollega Long tvilsom. Billy Jones er derimot frisk og rask, og fortsetter således arbeidet på høyrebacken. Southampton kan ønske Gaston Ramirez tilbake i folden, noe som volder Nigel Adkins hodebry. Uruguyaneren kniver nemlig med Rickie Lambert og Jay Rodriguez om en av to spissplasser.

Formutvikling

To strake gevinster - mot Aston Villa og Sheffield Wednesday - var høydepunktene for Southampton i september. Ting har imidlertid ikke gått på skinner etter den tid. Laget har kun tatt ett av 12 mulige poeng i seriesammenheng, og tapte ydmykende 0-3 mot Leeds forrige uke. Bortestatistikken er dyster lesing: Laget har tapt samtlige fire bortekamper, og sluppet inn 16 baklengs. The Baggies har på sin side vunnet alle bortsett fra én på eget gress. Tapet kom til alt overmål mot regjerende seriemester Manchester City. Ting tegner altså ikke godt for the Saints, med andre ord...

Innbyrdes oppgjør

Fem av de seks nyligste møtene mellom disse lagene har endt med poengdeling. Vi skal tilbake til 2007/2008-sesongen for å finne sist klubbene spilte mot hverandre (Championship). Chris Brunt og Adam Lallana scoret målene den gangen, og begge er sikkert lystne på å sette sitt preg på kampen også i kveld.

Målscorere

Lukaku, som gjorde sine saker meget godt mot Newcastle forrige uke, er tilsynelatende det beste spillet med tanke på kampens første målscorer. Den belgiske angriperen er priset til 6.00 på å finne veien til nettmaskene som førstemann. James Morrison (3.35) er en annen Baggies-spiller vi skal se opp for. Han benyttes nemlig som offensiv midtbanespiller. Hva angår Southampton, er den alltid målfarlige Lambert (8.00) og Lallana (5.50) høyaktuelle spillobjekt i samme marked.

Konklusjon

Southampton har vunnet mange fotballhjerter med sin særegne offensive spillestil. De blir trolig noen numre for små for Steve Clarkes mannskap. West Bromwich har vært hensynsløse på eget gress denne sesongen, og 1.67 på H er greit priset.

Resultattips

West Brom 2-1 Southampton (8.00)

Bonusspill

At begge lagene scorer har vært et godt spillobjekt så langt i kampene hvor Southampton har vært innblandet. 1.57 på at så skjer mandag er ikke videre attraktivt. Et langt bedre spill vil være å satse å Uavgjort/West Bromwich i markedet for HT/FT til 4.90.