Premier League: Uavgjort i Midlands-Derby


Aston Villa 1-1 West Brom

Begge lags managere foretok modige rokeringer i angrepsrekka. Paul Lambert har i alle fall grunn til å lure på om Villa kunne tatt alle poengene dersom Darren Bent hadde startet kampen.

Etter en jevnspilt åpning av kampen, var det Romelu Lukaus vikar - Shane Long - som skulle gitt gjestene føringen. Ballen ble spilt inn fra venstre, og headet tilbake foran mål av James Morrison. Med Brad Guzan utspilt kunne Long se headingen gå utenfor.

Deretter var det Villa for alle penga i førsteomgangen, og spesielt Brett Holman virket giftig. Australieren satte Ben Foster på prøve etter 25 minutter spilt med et lurt volleyskudd. Holman ga den tidligere United-målvakten mer jobb bare ni minutter senere, da Foster måtte ta seg av et skudd som forandret retning.

Paul Lamberts mannskap fortsatte å dominere, men Christian Benteke - som ble foretrukket på bekostning av Darren Bent i startelleveren - sølte bort en klar sjanse minuttet før hvilen. Belgieren fikk ballen på sin foretrukne fot, men sendte ballen over da han i det minste skulle satt Foster til veggs.

Førsteomgangen endte målløst, men det var likevel grunn til ettertanke for West Bromwich. The Baggies hadde blitt utspilt i store deler de første 45 minuttene, og manager Steve Clark hadde vært tvunget til å foreta to tidlige bytter da Chris Brunt og Billy Jones måtte gå av banen med skader.

Gjestene startet andreomgangen på samme oppløftende vis som før pause, men denne gangen fant Shane Long nettmaskene. Etter at sistnevntes heading ble annullert av linjemannen, lurte gjestene Villas offiside-felle. Ron Vlaar forsøkte å rydde unna Morrisons innlegg fra høyre, men ballen traff den irske landslagsspilleren i leggen og forbi Guzan i Villa-målet.

Kampen tok seg opp underholdningsmessig for en stakket stund, med sjanser til begge lagene. Midtveis i omgangen var det imidlertid duket for både Bent og Lukaku.

Lamberts mannskap virket resignerte med tanke på poengene. Drøye 10 minutter før slutt maktet ikke West Bromwich å klarere et hjørnespark, og ballen havnet hos den engelske landslagsspissen Darren Bent. Angriperen gjorde ingen feil, og satte kaldt inn utligningen.

Darren Bent og Lukaku hadde begge mulighet til å vinne kampen i løpet av kampens frenetiske avslutningsminutter. Selv om uavgjort var et rettferdig resultat, vil nok Aston Villa gremmes over de forspilte sjansene i første omgang.

West Bromwich gikk glipp av muligheten til å klatre opp på tredjeplass i Premier League, og mulighetene for en plass blant de fire øverste lagene synes kun som en drøm. Villa forblir på 15.plass etter søndagens oppgjør, og anses som utenfor fare med tanke på degradering.