Premier League, Trenerkabalen: Hvem overtar Everton?


La det være sagt med en gang; David Moyes utrettet mirakler i Everton. Skotten førte klubben til plasseringer på øvre halvdel av Premier League-tabellen, til tross for konkurrentenes langt mer liberale pengebruk. Han komponerte et mannskap på et budsjett av knapper og glansbilder, hvis lag har spilt attaktiv fotball de fem seneste sesongene. Du skal lete lenge etter den som ikke unner ham muligheten til å overta tømmene etter Sir Alex Ferguson i Manchester United; det er tross alt en jobb han har ventet på i nærmere et tiår. 

Som vi alle skjønner; å følge i Fergusons fotspor er ingen enkel oppgave. Å overta etter Moyes vil heller ikke være en fot-i-hose-materiale. Bill Kenwright må brukte kløkt og tiden godt, for å finne en som kan videreføre arbeidet som allerede er påbegynt. Forhåpentligvis kan lagets nye sjef levere Europacup-fotball på en mer regelmessig basis. 

Roberto Martinez (3.25) er favoritt til å oveta den ledige stolen på Goodison Park. Spanjolen ledet Wigan til sin første FA Cup-tittel denne helgen, og har smeltet mangt et hjerte med lagets fotball. Dersom The Latics blir degradert, øker sjansen ytterligere for at den forhenværende Swansea-treneren forlater DW Stadium.

Vi beveger oss lett over til to av Moyes' landsmenn. Malky Mackay (4.50) har bevist sine treneregenskaper ved å ta Cardiff City opp i det gjeveste selskap på første forsøk. Den tidligere Watford-manageren vil trolig ønske å fullføre arbeidet i den walisiske hovedstadsklubben, før han begir seg ut på nye eventyr. 

Neil Lennon (6.00) er kanskje er mer plausibel kandidat, etter å ha oppnådd det som er mulig med Celtic. Paul Lambert (40.00) og David Weir (40.00) er andre alternativer blant skotske navn. 

Det er uansett ingenting som forhindrer Everton fra å søke utenfor balløya i arbeidet med å finne klubbens nye trener. Porto-trener Vitor Pereira (15.00) er i ferd med å sikre klubbens andre ligatittel på like mange år, og ville på alle måter vært et banebrytende valg. Ole Gunnar Solskjær (15.00), Gustavo Poyet (20.00) og Roberto Di Matteo (25.00) er alle mer velkjente fjes på de britiske breddegrader, selv om samtlige vil innebære en viss risiko. 

Det finnes et knippe outsidere. Jurgen Klopp (100.00) ville vært en himmelsk ansettelse for mange lag, men vil ønske seg til et lag med Champions League-spill på menyen. Michael Owen (150.00) vil være kontroversielt, like så med Andy Gray (150.00). Dersom du tror Sir Alex Ferguson bløffet om at han ville pensjonere seg, bør du kanskje vurdere ham som Everton-trener til 150.00 ganger pengene?!

Beste Spill: Roberto Martinez at 3.25