Premier League, Tippetips: Sunderland kan ta viktig seier mot West Ham!


Det som ofte kjennetegner lag som må ta den tunge veien om nedrykk, er gjerne at de taper selv om de spiller godt. Det er også derfor Gustavo Poyet sitter tilbake med flere spørsmål enn svar etter Sunderlands oppløftende forestilling i 1-2 tapet på Anfield onsdag.

The Black Cats evnet å gjøre hva de fleste lagene i Premier League ikke har klart denne sesongen - nemlig å demme opp for rødtrøyene i deres egen lekegrind. I andre omgang traff Lee Cattermole treverket, Ki Sung-Yeung satte inne reduseringen, før John O'Shea header like utenfor i kampens siste spilleminutt.

Problemet var, selvsagt, at det måtte én scoring i hver omgang - signert Steven Gerrard og Daniel Sturridge - til for å mane frem gjestenes prestasjoner. Sunderlands gode spill materialiserte seg nemlig ikke før Poyet satte innpå Ki og Adam Johnson.

Begge blir etter alle solemerker å finne i startelleveren her - i likhet med Fabio Borino, som ikke var spilleberettiget mot gamleklubben forrige uke. Det faktum at trioen er tilbake her vil gi hjemmelaget et etterlengtet løft.

Og er det et lag som virkelig trenger en vitamininnsprøytning, så er det Sunderland. Helgens resultater gjør at de befinner seg fire poeng unna trygg grunn. Selv om mye har blitt sagt om kampene de har til gode på rivalene; én av nevnte var på Anfield, mens den andre er mot selveste Manchester City.

Sett i lys av at Sunderland fire gjenstående bortekamper er mot Tottenham, Manchester City, Chelsea og Manchester United, er det lett og tenke at fornyet Premier League-kontrakt må sikres hjemme på Stadium of Light. Kamper som denne er i så måte avgjørende.

Mens Sunderland tapt mot Liverpool, makter West ham å kjempe seg til hjemmeseier mot 10 mann sterke Hull City - et oppgjør som endte med at fansen på Boleyn Ground pep og buet Sam Allardyce' gutter - til tross for tre poeng.

Den sedvanlige ærlige Allardyce merket seg misnøyen etter at resultatet var et faktum. Han hadde så visst et poeng da han påpekte at seieren tok klubben åtte poeng klar av nedrykksstreken.

The Hammers har trolig ikke behov for mer enn ytterligere én seier for å sikre seg ny Premier League-kontrakt. Når vi vet at London-klubben kun har vunnet to av sine 11 seneste bortekamper, har vi liten grunn til å tro at det blir full pott her.

Sjekk lagoppstilligene før avspark; men, dersom Ki, Johnson og Borini alle er tilbake i elleveren, virker hjemmeseier til 2.20 i odds særs fristende

Sunderland vant fjorårets tilsvarende 3-0. Ettersom klubben fra Nordøst har latt gjester slippe billig unna den siste tiden, er likeledes Over 1.5 scoringer for vertene et besnærende spillobjekt til 2.25 i odds. Det samme med at begge lagene scorer til 1.82 ganger innsatsen. For den litt mer vågale er Over 2.5 scoringer i andre omgang (5.40) verdt å vurdere.

Målscorere

Borini, en spiller som har levert viktige scoringer for laget denne sesongen, er i sannhet tiltalende med 3.75 i odds for scoring her.

Poyet startet med Jozy Altidore og Connor Wickham i angrepet på Anfield. Etter at laget ble påtagelig bedre etter at sistnevnte forsvant ut, akter uruguayaneren garantert å foreta endringer til dette oppgjøret. Oddsen på at giftige Ki scorer er 5.50.

West Ham akter på sin side å la de forhenværende Newcastle-kollegene Andy Carroll (3.65) og Kevin Nolan (4.20) få muligheten til å gjøre av med sine gamle rivaler Sunderland. Mark Noble konverterte fra krittmerket i midtuka, og betaler 7.50 ganger innsatsen for scoring mot the Black Cats.

Beste Spill:

Sats på at Sunderland vinner til 2.20 i odds