Premier League, Tippetips: Skrøpelige Arsenal må tukte Carroll!


Dersom et fotballags prestasjoner er en indikasjon hva som er den rådende mentaliteten i en klubb, sier Arsenals FA Cup-oppgjør mot Wigan sitt.

Nervøst, kantete og tydelig tynget av forventingspress, tok Arsenal seg over målstreken med knappest mulig margin - etter straffesparkkonkurranse mot Championship-motstanderen Wigan. The Gunners sikret seg således finalebillett, og tar turen til Wembley for møtet med Hull City neste måned.

De møter Hull allerede denne helgen - på Humberside og i seriesammenheng. Dersom de taper tirsdagens oppgjør mot West Ham - og Everton gjør av med Crystal Palace onsdag - vil de plutselig befinne seg fem poeng bak en Champions League-plass.

Men, Arsenal har slått West Ham i de syv seneste innbyrdes, og har ikke tapt på de 12 nyligste mot laget fra Østkanten. De tre siste gangene de tapte mot the Hammers, var kamper som kom som perler på en snor i periode 2006-2007. Først forsvant Sol Campbell sporløst i førsteomgangen, deretter dyttet Alan Pardew Arsene Wenger på sidelinjen, og så gikk West Ham hen og ble det første laget som vant på Emirates. Minneverdige øyeblikk.

Alt annet enn seier her vil skrive seg inn - med tykk, svart sprittusj - i den samme historieboka. Og selv om hjemmelaget skulle vinne mot et West Ham-lag som selv ikke har noe å spille for - utover muligheten til å ende på øvre halvdel av tabellen - blir det ikke enkelt. 

Etter at laget viste seg fra en relativt god side i hjemmetapet mot Liverpool, akter Sam Allardyce trolig å gå for samme oppstilling som i poengdelingen mot Chelsea tidligere denne sesongen.

Gjestene akter så visst ikke å legge seg på rygg, men de vil i tillegg være farlige fremover - hvorav den største trusselen kommer i form av Andy Carroll. 

Etter at han fant nettmaskene i West Hams siste bortekamp mot Sunderland, er scoring iløpet av kampen (4.20) verdt å vurdere. Den forhenværende Newcastle - og Liverpool-angriperen er likeledes priset til 7.25 på å score flere enn Arsenals Olivier Giroud. Sistnevnte har bokført kun én baklengs iløpet av de syv seneste kampene.

For de som er ute etter tryggere spill; West Ham omsettes til 1.60 i odds for +2 mål fra start. At begge lagene scorer til 1.78 i odds er også et godt alternativ.

Lagnyheter

Giroud, Wojciech Szczesny og Laurent Koscielny kan alle være tilbake i startoppstillingen etter at de fikk hvile mot Wigan. Sistnevnte oppgjør sitter garantert i beina på Alex Oxlade-Chamberlain, Nacho Monreal og Lukas Podolski, og forventes slik sett ikke å spille.

Kevin Nolan sliter med en haseskade (hamstring), og er naturlig nok et tap for gjestene hvis han ikke rekker kampen. George McCartney og Marco Boriello blir definitivt ikke å se i aksjon. 

Målscorere

Som nevnt ovenfor; at Carroll skriver seg inn i målprotokollen er et interessant spillobjekt i dette markedet. Men, Arsenals scoringer er jo også nødt til å komme fra et sted.

Aaron Ramsey var tilbake i startelleveren på Wembley sist, og oddsen på at han finner tilbake til scoringsformen fra tidligere i sesongen er 3.20. Mikel Arteta - lagets faste straffeksekutør - er likeledes et godt alternativ for scoring iløpet av kampen til 5.00 i odds.

Resultattips:

Arsenal 2 West Ham 1 – 8.50 

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer - 1.78

Sats på at Andy Carroll scorer – 4.20