Premier League, Tippetips: Lørdagens kamper!


Crystal Palace 2.05, Uavgjort 3.20, Aston Villa 3.85

The Eagles har sjelden vært favoritter i forkant av noen Premier League-kamper denne sesongen. Oddsen før helgens oppgjør er imidlertid en grei illustrasjon av disse lagenes form. To strake seiere mot Chelsea og Cardiff har ført Tony Pulis' gutter opp på relativ trygg grunn i tabellsammenheng. Palace kan føle seg trygg på ytterligere tre poeng mot hardt prøvede Aston Villa.

Pulis' mannskap holder som regel tett bakover. Kun to baklengs på de fem seneste - mot et Villa som har tapt tre strake kamper - satser faktisk på Palace-seier og at Cameron Jerome scorer til 3.90 i odds.

Resultattips: Crystal Palace 2-0 Aston Villa - 8.50

 

Fulham 2.10, Uavgjort 3.40, Norwich City 3.45

Denne kampen har fått merkelappen "Avgjørende for Nedrykkskampen". Hjemmeseier kan således sende Norwich ned i Championship, når vi tar i betraktning at the Canaries skal møte Liverpool, Manchester United, Chelsea og Arsenal i de avsluttende kampene. Neil Adams holder tømmene i sin første kamp her, i et oppgjør som ironisk nok kan bli veldig tøft. Fulham er nemlig på oppadgående.

Felix Magaths gutter har vunnet to av sine fire seneste kamper. Norwich har på sin side seks bortetap på rappen, og dette stinker hjemmeseier. Jeg mener likeledes at Lewis Holtby som målscorer til 5.50 er et godt spill.

Resultattips: Fulham 2-1 Norwich City 9.00

 

Southampton 1.45, Uavgjort 4.30, Cardiff City 7.25

Lørdagens kamp på St Mary's bør i sannhet ende med nok en hjemmeseier. Og denne gangen ligger det an til en komfortabel en som sådan for Southampton. Klubben har vunnet de to foregående på eget gress, og funnet veien til nettmaskene ved hver av anledningene. Å skulle klare seg uten Jay Rodriguez er selvsagt en strek i regningen for vertene, men de skal likevel ha habile erstattere tilgjengelig.

Cardiff kjemper videre for overlevelse, selv om forrige helgs tap mot Palace var nedslående. Hjemmeseier er det beste alternativet, like så med Over 2.5 scoringer til 1.68 i odds.

Resultattips: Southampton 3-1 Cardiff City 12.50

 

Stoke City 2.05, Uavgjort 3.30, Newcastle United 3.75

Hjemme på "festningen" Britannia har Stoke 4-1-0 å vise til på sine fem seneste kamper. Og blant de mange lagene de har gjort av med på eget gress finner vi Chelsea, Manchester United og Arsenal. Mark Hughes' gutter kan kjapt føle seg litt for trygge nå som fornyet Premier Leauge-kontrakt så godt som er i boks. Jeg tror likevel at hjemmelaget ligger an til tre nye poeng mot et Newcastle-lag som har tapt sine tre seneste kamper. The Magpies har sågar ikke scoret et eneste mål i samme periode, men sluppet inn 11.

Newcastle har alle muligheter til å score i dette oppgjøret, mens jeg satser på at Stokes Peter Odemwingie skriver seg inn i målprotokollen til 3.15 i odds.

Resultattips: Stoke City 3-1 Newcastle United 18.00

 

Sunderland 4.50, Uavgjort 3.70, Everton 1.77

Sammen med Merseyside-nabo Liverpool er Everton Premier Leagues formlag. The Toffees har syv strake gevinster, og befinner seg kun en hårsbredd fra Champions League-spill. Det står i skarp kontrast til Gustavo Poyets Sunderland, som på sin side kun har tatt ett poeng på de syv nyligste seriekampene.

Det faktum at hjemmelaget må klare seg uten Steven Fletcher er naturlig nok en strek i regningen for the Black Cats. Selv om det garantert vil komme en overraskelse i noen av kampene lørdag, kan jeg ikke se for meg at Sunderland står bak. Sats på borteseier og Over 2.5 scoringer for Everton til 3.65 i odds.

Resultattips: Sunderland 1-3 Everton 14.00

 

West Brom 3.00, Uavgjort 3.40, Tottenham 2.33

Det store spørsmålet her, er Tottenhams tilnærming til denne kampen. Etter å ha slått Sunderland sønder og sammen i en 4-4-2 formasjon, forventer jeg å se Spurs tilbake i en mer defensiv utgave med Emmanuel Adebayor alene på topp. Det vil gi et West Bromwich i fremgang muligheter. The Baggies står med syv poeng på sine fire seneste kamper. Høyst respektabelt.

Uavgjort er altfor godt priset til å takke nei, mens at begge lagene scorer til 1.73 i odds vanligvis er et trygt spill når Spurs er i aksjon. 

Resultattips: West Brom 1-1 Tottenham 6.75