Premier League, Tippetips: Liverpool tukter Tottenham!


Anfield var et nervøst sted å være onsdag kveld.

Det var god stemning blant supporterne før avspark mot Sunderland, og senere taktfast "We're going to win the league" etter 2-1 seieren var i boks. Sannheten er imidlertid at i store deler av kamper var ikke Liverpool på sitt beste. Frykt var det overstyrende inntrykket.

Etter Ki Sung-Yeung hadde halvert Liverpools ledelse, holdt hele Anfield pusten i kampens 15 siste minutter - en periode hvor John O'Sheas heading gikk like utenfor.

Det er dette som er å være i et gullrace dreier seg om. Etter å ha feid motstanderne av banen på eget gress denne sesongen, oppdaget Liverpool plutselig en annen måte å vinne kamper på onsdag - selv om det fikk supporterne til å sitte på nåler av en helt annen grunn enn normalt.

The Reds gjorde av med Tottenham tidligere denne sesongen, med sifrene 5-0 på White Hart Lane tilbake i desember - hvis kamp viste seg å være Andre Villas-Boas' siste kamp foran hjemmepublikummet. Portugiserens erstatter - Tim Sherwood - kan meget vel ha opplevd varierende resultater iløpet av sin regjeringsperiode, men det er liten tvil om at London-laget representerer en vanskeligere oppgave for Liverpool ved denne anledningen.

Gjestene har sett sine egne muligheter til topp fire-plassering forsvinne de seneste ukene - og ligger sågar an til å miste femteplassen til et godtgående Everton. Det er derimot ikke noe de heller hadde ønsket, enn å kunne stikke kjepper i hjulene for en lag de har endt foran på tabellen de fire foregående sesongene.

Det kan hende Sherwood anser dette som en mulighet til å styrke sitt eget omdømme som trener, i tillegg til å gjøre livet surt for en formidabel motstander.

Til syvende og sist handler dette om hvem som ønsker å vinne denne kampen - og det vil utvilsomt være et Liverpool-lag som har sølvtøy i blikket. 

Nerver vil atter igjen være utslagsgivende, men dersom the Reds kan gjøre hva de har gjort i 15 av sine 16 seneste på Anfield - nemlig å score i første omgang - bør det være nok til å roe nervene.

Oddsen på at begge lagene scorer her er god (1.60). Likeledes at vi får se mange scoringer.

Over 3.5 scoringer er priset til 2.14 i odds, mens det er fristende å satse på at Merseyside-klubben scorer i begge omgangene (1.88). Hva angår korrekt resultat er 3-1 til Liverpool (11.00) aktuelt. Men, bare dersom de evner å stilne nervene.

 

Målscorere

Den var Daniel Sturridge' tur til å score vinnermålet onsdag, og det kan hende at stafettpinnen går videre til Luis Suarez her.

Uruguayaneren - som noterte seg for to fulltreffere mot Spurs i desember - er priset til 3.80 i odds som første målscorer, akkurat som han har gjort i sine to seneste mot laget fra Nord-London. Jordan Henderson var strålende og skrev seg inn i målprotokollen i 5-0 seieren på White Hart Lane. Spilleren betaler 4.60 i odds for scoring iløpet av kampen.

Emmanuel Adebayor er angivelig tvilsom for Spurs, noe som burde bety at Roberto Soldado ligger an til en ny sjanse på topp. Spanjolen har hatt en marerittlignende sesong, men kan meget vel spille seg til en mulighet eller to mot Liverpools forsvar. Oddsen på at han scorer er 3.30.

Beste Spill: 

Sats på at Liverpool scorer i begge omgangene til 1.88 i odds

Sats på Luis Suarez som første målscorer til 3.80 i odds