Premier League, Tippetips: Arsenal spaserer til en ny Topp Fire-plassering!


Plassert i sin vante posisjon i Premier League - med tre lag over og 16 under på tabellen - er Arsene Wenger i perfekt posisjon til å gjøre opp regnskap. 

Hva som kunne vært en ganske annen sesong for Arsenal, har i stor grad endt opp som den pleier. Med én forskjell: Troféet de etter alt og dømme får med seieren over Hull City på Wembley den 17. mai. Dagen da en av engelsk fotballs mest omtalte tørkeperioder endelig får sitt endelikt.

Men, den skrinne tilgangen på sølvtøy skulle kommet med Premier League-tittelen denne sesongen.

Arsenals gode sesonginnledning, lagets ypperlige fotball, nyervervelsen Mesut Özil og et velfungerende forsvar - bar bud om at det var mulig. Og så gikk det likevel filleveien.

The Gunners var på tabelltopp før den skjebnesvangre ettermiddagen tidlig i februar. Resten er historie, som det heter.

Like fullt; etter å ha slått West Ham og Hull i sine to foregående kamper, har London-klubben tatt to strake ligagevinster for første gang siden januar. Evertons 0-2 tap mot Southampton lørdag, betyr at veien ligger åpen for å ta fjerdeplassen. Alt ligger til rette, og de vinner denne kampen. 

Newcastle har vært i fryktelig dårlig form etter årsskiftet, noe 11 tap beviser - inkludert seks nederlag på de syv seneste. Laget fra Nordøst har heller ikke evnet å finne nettmaskene i seks av sine åtte nyligste på bortebane.

Manager Alan Pardew er tilbake på sidelinjen på the Emirates, etter å ha sonet ferdig utestengelsen. Det å håpe at han skal kunne snu den svake trenden ved sitt blotte nærvær er for mye forlangt. Forholdet mellom trener og fans synes nå å være så vidt dårlig, at det trolig ikke er noen vei tilbake. 

Newcastle har stått uten noe som helst å spille for i flere uker allerede, og de må hevdes å ha omfavnet likgyldigheten.

Noe annet enn en rutinemessig Arsenal-seier her vil være et sjokk. Siden the Gunners er priset noe snaut med 1.65 med -1 i handicap, er 2.85 for -2 verdt å vurdere.

Likeledes at vertene finner nettmaskene Over 2.5 ganger kan være dagens spill til 2.04 i odds. Eventuelt at Arsenal scorer i begge omgangene til 1.75 ganger innsatsen.

Lagnyheter

Thomas Vermaelen forventes å være tilbake etter en haseskade (hamstring), og kan ta plass på venstrebacken i Kieran Gibbs' fravær. Abou Diaby skal angivelig ha pådratt seg en lyskestrekk etter spill for U21-laget forrige helg. 

Moussa Sissoko kan heve laget ved å returnere kjappere fra skade enn forventet, mens både Mathieu Debuchy og Loic Remy får tillit i startelleveren etter innhoppene mot Swansea forrige uke. 

Målscorere

Lukas Podolski er for øyeblikket Arsenals hoffleverandør av scoringer. Tyskeren er likevel greit priset for scoring med 2.30 i odds.

Hva som var mer påtagelig i seieren over Hull, var å se Aaron Ramsey tilbake på listen over Arsenals målscorere etter skadecomebacket. En av inneværende sesongs store stjerner betaler habilt for scoring med 2.85 i odds, mens status som første målscorer gir 7.00 ganger innsatsen.

Newcastle er, deres problemer til tross, i stand til å skape sjanser. Det gjør Remy som målscorer til 4.60 i odds fristende. 

Resultattips:

Arsenal 3 Newcastle 1 – 11.00

Beste Spill: 

Arsenal scorer Over 2.5 mål – 2.04

Aaron Ramsey scorer iløpet av kampen – 2.85