Premier League, taktisk vurdering: Chelsea v Tottenham


Chelsea 1-0 seier på Old Trafford søndag betyr at full pott mot Spurs så godt som garanterer en plass blant de fire beste. Det betyr på ingen måte at Tottenham er walkover-materiale. Laget fra Nord-London er klar over at seier tar dem forbi erkerivalen Arsenal, og følgelig gir en ypperlig sjanse til Champions League-spill kommende sesong. Dette kan meget vel vise seg som en av de mest spennende oppgjørene i år, ettersom mye står på spill. Chelsea er favoritter til å vinne med 1.92 i odds. Spurs må på sin side ta til takke med outsiderstempelet og 3.85 i odds

Antatte Lagoppstillinger

Chelsea kan ønske Eden Hazard velkommen tilbake i folden etter hofteproblemer. Victor Moses bør derimot bli å finne på benken igjen. Ramires og Frank Lampard spilte godt sentralt på midtbanen, men vi kan meget vel få se David Luiz bli brukt for å stoppe Gareth Bale. John Terry ligger an til spilleminutter etter å ha vært på benken mot United og Basel. 

 
Spurs har store skadeproblemer i forkant av dette oppgjøret. Aaron Lennon er et navn med spørsmålstegn foran, noe som betyr at Clint Dempsey forsetter på kanten. Scott Parker og Mouse Dembele vil etter alle solemerker heller ikke bli å finne på banen onsdag. Alle fraværene tatt i betraktning gjør at Villas-Boas kan velge å stille i en 4-3-3 formasjon - slik han valgte i angreomgangen mot Manchester City. 

Dembeles mulige skadefravær er et skudd for baugen for Spurs. Belgieren er selve arkitekten i lagets overgangsspill. Den sannsynlige vikaren, Jake Livermore, er ikke i nærheten av samme kaliber. Tom Huddlestone er vel og merke en god pasningslegger, men vil slite med å prege kamper på samme måte som Dembele. 

Mangel på kantspill

Chelsea spiller ikke med tradisjonelle kantspillere. Det burde bety at vi ikke får se mye til kantspill i dette oppgjøret. Vel, i det minste representert ved midtbane - og angrepsspillere. Det er nemlig lagenes backer vi kan forvente trekker fremover på banen. Oppgaven deres er å skape rom for andre spillere ved å trekke motstanderen ut av posisjon. Gareth Bale kan få plass på høyresiden nok en gang, selv om han riktignok ofte skjærer inn i ballbanen og søker mot Jermain Defoe. Kyle Walker er således nødt til å holde bredden i laget på overlap. Han gjorde det mot Southampton - da han bandt opp spillere mens Bale scoret vinnermålet. 

Chelsea vil forsøke å sende Cesar Azpilicueta fremover så ofte de kan. Den tidligere Marseille-backen er et av The Blues' fremste angrepsvåpen, mens Ashley Cole får oppgaven med å temme Bale. 

Kan Chelsea tukte Bale?

Gareth Bale har vært i formidabel Premier League-form denne sesongen, noe waliserens 20 scoringer beviser greit. Bale starter trolig på høyrekanten, og vil søke inn i posisjoner hvor Chelseas defensive midtbanespillere er stasjonert. Nevnte vil trolig bli hvor kampen står onsdag, ettersom å kunne nøytralisere Bale langt på vei gir The Blues fritt leide i 90 minutter. 


Diagrammet viser Bales bevegelser i kampen mot Southampton. Han har ingen problemer må i ta seg inn i sentrale områder fremover på banen, ei heller ut på kantene. Det betyr at David Luiz og Ashley Cole vil være oppassere. Førstnevnte er kjap, mobil og god i en-mot-en situasjoner. 

Konklusjon

Chelsea er favoritter her, og tok sikkert med seg bøttevis av selvtillit fra oppgjøret på Old Trafford sist. Spurs har Bale frisk og rask, mens fraværene av Lennon og Dembele vil gjøre oppgaven vanskelig. Hvem enn som måtte stikke av med seieren - vi bør kunne vente oss en skikkelig kamp onsdag. 

Sats på Chelsea vs Tottenham her!