Premier League, Taktisk vudering: Chelsea v Manchester United


Chelsea har vært på en aldri så liten medgangsbølge de siste ukene. Laget er ubeseiret på de fem seneste, og har kun sluppet inn ett mål i samme periode. 

Manchester United har på sin side vært alt annet enn stabile. Moyes' gutter tapte tre på rappen, før de fikk en kjærkommen opptur med 2-0 over Swansea. Presset øker imidlertid stadig på den forhenværende Everton-treneren, som sårt trenger et godt resultat mot Chelsea. For å sette en fjær i hatten, og samtidig ta laget et steg nærmere en plass blant de fire beste i Premier League. 


Antatte Lagoppstillinger

Chelseas nyervervelse Nemanja Matic kan kjapt gå rett inn i startoppstillingen ved siden av Ramires. Det betyr i så fall at David Luiz blir henvist til benken. Fernando Torres, som fant nettmaskene mot Hull, fortsetter på topp, mens Willian, Eden Hazard stiller bak spanjolen. 

Wayne Rooney og Robin van Persie blir ikke å finne i aksjon mot Chelsea, noe som betyr at Danny Welbeck fortsetter i United-angrepet. Patrice Evra er et navn med spørsmålstegn foran, men skal bli å finne i startelleveren mot Chelsea. Det innebærer følgelig at United sender utpå den samme forsvarsrekka som mot Swansea forrige helg. 

 

Hazard-effekten

Er det én Chelsea-spiller som kan ha innvirkning på utfallet søndag, er det Eden Hazard. 

Belgieren har vært i forrykende form denne sesongen, og notert seg for ni scoringer i løpet av 21 kamper på kanten. Ikke bare har han bidratt med viktige mål, men også skapt 50 sjanser for lagkameratene - mer enn noen annen Premier League-spiller. 

Hazard er på alle måter Chelsea-spilleren som kan skape noe ut av ingenting, likeledes være tungen på vektskåla i jevne kamper. Målet mot Hull illustrerer nevnte på en god måte: Hazard driblet foran sekstenmeterstreken, og satte inn ballen ved stolperota. Akkurat da Chelsea hadde behov for en forløsende scoring. 

Mannen er fremragende med ballen, og av de 20 beste driblerne i Europa (antall suksessfulle driblinger pr kamp) har ingen scoret flere mål. 

United er nødt til å være på vakt mot Hazards kvaliteter i - og rundt sekstenmeteren, i tillegg til angriperens avslutteregenskaper. Hvorvidt Rafael har displin nok til å markere Hazard ut av kampen gjenstår å se. Det eneste som er sikkert, er at Hazard akter å angripe kampen igjennom. Dersom vi ser på prestasjonene mot Hull, kan vi se hvordan han setter backen på prøve når han finner det for godt. Fire av syv driblerier lyktes han med:

Antonio Valencia må belage seg på å jobbe hardt på midtbanen for å holde følge med Hazard. Likeledes må de offensive løpene vurderes nøye, ettersom man risikerer å la Rafael stå uten beskyttelse. 

Dersom United ikke kan tukte Hazard - noe som avhenger av at høyrekanten jobber defensivt - vil de slite med å få med seg noe fra dette oppgjøret. 


Uniteds offensive plan

United viste langt bedre offensive takter mot Swansea forrige helg, da de gikk seirende ut.

Danny Welbeck blir nok en gang å finne på topp, etter en lovende oppvisning mot Swansea. Shinji Kagawa får tillit i Nummer 10-rollen, mellom Chelseas forsvar og midtbane. Japaneren vil imidlertid veksle posisjon med Adnan Januzaj i løpet av kampen. 

Januzaj har allerede rukket å bli en viktig figur i United-laget, noe vi godt kan få bevis for mot Chelsea også. Mot Swansea trakk han inn sentralt fra posisjonen på venstrekanten, som vi kan se her:

Kagawa kan også komme til å bytte posisjon med Januzaj, hvorav sistnevnte da vil operere sentralt. Dette fungerte godt i kampen mot Swansea forrige helg, og Chelseas Willian er nødt til å være obs på dette. Hvis ikke kan Cesar Azpilicueta blitt blottlagt på høyrebacken. 


Vurdering

Etter fire strake seiere, og med Manchester Uniteds blandede form tatt i beregning, vil Chelsea berettiget håpe å komme fra dette med alle poengene i behold. Utfallet av denne kampen kan uansett bli fastsatt av en belgier: Hazard eller Januzaj. 

Ingen av lagene har råd til å tape. Chelsea vil håpe å kunne holde følge med Arsenal og Manchester City, mens David Moyes kan trenge en skalp å skryte av i arbeidet med å sikre en topp-fire plassering.

Jeg tror personlig Hazard blir avgjørende her! 

Sats på Chelsea vs Manchester United her!