Premier League: Søndagens seks beste spillobjekt!


Søndag kan bli avgjørende i kampen om Premier League-tittelen. For ikke å glemme de som kjemper om en plass blant de fire beste, og de som desperat forsøker å sikre fornyet toppseriekontrakt. Dagens tre kamper vil ha stor betydning i alle henseender.

Titteljagende Liverpool tar turen til Carrow Road, til møtet med et Norwich-mannskap som prøve å komme seg unna nedrykksstreken. Så har vi en aldri så liten generalprøve til FA Cup-finalen, når Arsenals Champions League-ambisjoner møter Hull City. Ja, også har vi selvsagt David Moyes' retur til Goodison Park - for første gang som Manchester United-manager.

Her er Mark Jones' beste tips for søndagens kamper:

 

Norwich v Liverpool: Luis Suarez som målscorer 1.63

Det kan meget vel hende vi er noe i overkant optimistiske på årets PFA-spillers vegne. Suarez har uansett scoret utrolige 11 mål i sine fire seneste kamper mot Norwich - inkludert hat-trick i sin to nyligste kamper på Carrow Road.

Uruguayaneren kan anses som heldig bare ved at han er tilgjengelig til denne kampen. I alle fall tatt i betraktning at han kun knepent unngikk rødt kort mot Manchester City forrige helg. Ettersom Daniel Sturridge meget vel ikke blir å se i aksjon - grunnet skade - kan Suarez komme til å spille en sentral rolle i Liverpool-angrepet.

The Reds - som har notert seg for nøyaktig fem mål i hver av sine tre seneste møter med Norwich, akter å fore Suarez med baller konstant. Og selv om oddsen er snau, er det en banker vi snakker om her. 

 

Hull v Arsenal: Arsenal Vinner - 1.82

Etter å ha vært vitne til Evertons hjemmetap mot Crystal Palace i midtuka, er Arsene Wenger klar over at muligheten til å ta fjerdeplassen er nå. 

The Gunners var nødt til å slå tilbake etter å ha ligget under mot West Ham tirsdag kveld. De vant imidlertid overbevisende til slutt, og skal normalt ha små problemer med å gjøre av med Hull. Sistnevnte vil trolig mye heller satse på å slå Arsenal på Wembley neste måned.

Å satse på at Arsenal vinner noe som helst, er ikke et spill for de med svakt hjerte. Lagets erfaring og ønske om å legge på press på Everton skal uansett gi seier her.

 

Everton v Manchester United: Scorer over 1.5 mål 2.10

Selv i tapet mot Crystal Palace evnet Everton å score minst to mål på hjemmebane - i Premier League - for 10. gang iløpet av de 12 seneste på Goodison Park.

United har sluppet inn 19 baklengs på 11 seriekamper de har spilt mot seriens seks topplag denne sesongen. Laget har kun evnet å holde rent bakover ved tre anledninger. Nå som The Toffees er fast bestemt på å gi Moyes en ubehagelig velkomst - regn også Marouane Fellaini og Wayne Rooney inn i samme kategori - kan du forvente at vertene kommer kjapt ut av startblokka.

Romelu Lukaku - én av kun fire som har tegnet seg for Premier League-hattrick mot United - er et bra spillobjekt i markedet for målscorere (2.80). Med så mange målfarlige spillere i dette Blues-laget, er det derimot tryggere å satse på Over 1.5 scoringer.

 

Everton v Manchester United: Marouane Fellaini pådrar seg kort - 3.20

Den storvokste belgieren er tilbake på Goodison Park for første gang siden overgangen til Old Trafford i sommer. Selv om Moyes må tåle å være den største skyteskiva, må Fellaini belage seg på angrep fra hjemmepublikummet og Everton-spillerne.

Alle er klar over mannens albuer, men Fellaini skal i tillegg få sin fulle hyre med å tøyle flere av spillerne på Evertons midtbane. 

The Blues fryktet tidligere at Fellaini ville pådra seg kort. Nå er det ingenting de heller ønsker.

 

Hull v Arsenal: Lukas Podolski som målscorer - 3.30

Den tyske landslagsspilleren Lukas Podolski maktet å gjennomføre samfulle 90 Premier League-minutter for andre gang denne sesongen tidligere denne uken. Og fasiten? Jo, to scoringer mot West Ham.

Arsenal-angriperen bør være å finne i startelleveren igjen, når the Gunners tar turen til KC Stadium. Når han er i form, og avslutterlysten på topp, bringer han til torgs noe Wengers mannskap ofte mangler.

Podolski er kanskje ikke alles favoritt, men han er så visst effektiv. Nettopp dét kan han bevise igjen her.

 

Norwich v Liverpool: Liverpool scorer på straffespark - 5.00

The Reds har blitt tildelt åtte straffespark iløpet av sine syv seneste Premier League-kamper - hvorav Steven Gerrard har konvertert samtlige foruten ett - det tredje i seieren på Old Trafford.

Gerrard nettet fra krittmerket to ganger i Liverpools siste bortekamp mot West Ham. Og selv om klubbens strøm av straffespark statistisk sett bør få sitt endelikt en eller annen gang, vil de være i førersetet på Carrow Road. Det vil i sin tur presse Norwich dypere og dypere, med dertil hørende forsvarsfeil som mulig utfall.