Premier League: Pellegrinis City-mannskap er for gammelt og mett til Champions League-suksess!


Jeg har aldri hatt det store privilegiet å spille Champions League-fotball. Faktisk var jeg heller aldri i nærheten. Men, det betyr imidlertid ikke at jeg ikke er i stand til å gjenkjenne et lag som er over middagshøyden. 

For dette laget er nemlig ikke i stand til å ta seg forbi Base Camp, dersom Champions League var et fjell. Denne spillergruppen kommer aldri til å gå til topps på den fornemste, europeiske fotballscenen. 

Det handler ikke om at Manuel Pellegrinis gutter ikke har talent i bøtter og spann; langt mindre begavende lag som Borussia Dortmund og Atletico Madrid har tatt seg til finalen de siste årene. Det handler enkelt og greit om at balansen i dette lagene er feil. Og da snakker jeg ikke om andelen venstrebeinte kontra de som har sin styrke i høyrefoten. 

Gi meg én spiller i Citys startellever på Nou Camp som kan regnes som en spiller på vei opp og frem?

Hvem av disse multimillionærene, og Premier League-stjerner, har sine beste år foran seg?

FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Round of 16 : News Photo

Jeg har personlig kun to spillere som passer til beskrivelsen: Joe Hart og Sergio Agüero - hvis duo tilfeldigvis var lagets beste spillere i oppgjøret mot Barcelona. De resterende har allerede hatt sin blomstringstid. Mens de besitter verdifull erfaring og kunnskap, er majoriteten av dem på nedadgående. 

Det skjer med oss alle til slutt. Det er ingen skam. Men, jeg kan ikke for mitt bare liv fatte hvordan Pellegrini og de høye herrer i Manchester City har latt situasjonen gå dem hus forbi. 

Klubbens seneste tilvekster forteller oss at de i det minste delvis har forstått problemet. Wilfried Bony (26), Eliaquim Mangala (24) og Stevan Jovetic (25) har alle blitt hentet til Etihad. For øyeblikket evner ingen av disse å spille seg inn i startelleveren. Pellegrini foretrekker åpenbart de gode, gamle. 

Manchester City-stallen er sørgelig blottet for ungdommelige innslag. Det er ingen talentfulle ungdommer som banker på Pellegrinis førstelagsdør. Og for å være helt ærlig: Det er heller ikke mange tidlig i tyveårene som er å finne i klubben. Det handler etter mitt syv om dårlig gangsyn av Manchester City.

FBL-ENG-PR-MAN CITY-LEICESTER : News Photo

Enhver garderobe trenger en andel unggutter. Nevnte er bråkjekke og fulle av liv - og selv om det til tider kan være irriterende for de eldre, etablerte spillerne, holder det dem også på tå og hev. Dét er ingen dårlig ting. 

I skrivende stund kan vi si at store deler av City-troppen er middelaldrende fotballspillere i komfortsonen. De rike, de har vunnet titler og den ikke-eksisterende underskogen av fremadstormende spillere, gjør City til et i overkant hyggelig sted å være. 

Da jeg i midten av 20-årene spilte for Stevenage, kan jeg huske den plutselige overgangen fra å føle meg nokså ung til å være gammel. Spesielt da en 17 år gammel George Boyd vakte trenerens oppmerksomhet. Vi spilte i samme posisjon på venstrekanten. Ikke bare var han yngre, men har var langt sprekere og mer fryktløs også. 

På det tidspunktet var kanskje mine bidrag - i form av scoringer og målgivende pasninger - jevnere enn Boyds. Men, de gangene han fikk spille på min bekostning, kunne jeg ikke hevde at han ikke hadde mer energi og kampvilje. Jeg forsøkte desperat å heve mitt eget spill, og det er en slik effekt unge spillere har. Det er dette Manchester City mangler nå.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-MANCHESTER : News Photo

Sult er viktig. Når en ung fotballspiller er på vei opp og frem, har han en bunnløs appetitt for suksess og oppmerksomhet. Jeg hadde det. Alle har det. Når realitetene rundt familieliv begynner å synke inn, endrer også prioriteringene seg. De beste lagene har nesten alltid en blanding av spillere. Da Manchester United vant The Treble tilbake i 1999, hadde de en briljant miks av unge spillere og erfarne karer på laget. 

Med Lionel Messi i forrykende form var ikke Citys Champions League-exit en skam. Katalanerne ville slått alle lag med slikt spill. 

Dersom Manchester City skal ha mulighet til å nå Barcelonas standard, må de adressere problemet med over-komfortable, aldrende spillere. 

Hvis de ikke får inn friskt blod i denne elleveren, vil drømmen om å bestige Champions Leauge-fjellet forbli en fjern drøm.