Premier League: 5 ting vi lærte av Newcastle vs Arsenal!


Arsenal jobber seg til seier!

For tredje gang på like mange bortekamper tok Arsenal ledelsen 2-0, for deretter å slippe inn baklengs etter hvilen. Resten av kampen handlet om å holde helt inn. 

På samme måte som mot Crystal Palace og QPR, var the Gunners avhengig av å hente ut sitt ytterste for å få med seg alle poengene. London-laget hadde garantert helst sett at de leverte briljant spill, men som et dette fungerer tydeligvis også.

 

Olivier Giroud er verdt sin vekt i... scoringer! 

Newcastle United v Arsenal - Premier League : News Photo

Folks oppfatning av fotballspillere tar ofte lang tid å endre. Olivier Girouds gode form bør derimot ha fått opp folks øyne. 

Franskmannen er ganske enkelt en veldig god Premier Leauge-angriper - en som nå har scoret i fem strake kamper i serien. For ikke å glemme at spissen har scoret åtte mål iløpet av seks kamper mot lørdagens motstander Newcastle. 

Kanskje Arsenal-fansen bare burde verdsette akkurat hvor god han er?

 

Remy Cabella kan være fremragende! 

Selv under ledelse av Alan Pardew: Når Newcastle først har vært gode denne sesongen, har de vært virkelig gode. I oppgjøret mot Arsenal var det takket være Remy Cabella. 

Franskmannen var fantastisk god etter hvilen, da the Magpies dominerte oppgjøret i lange perioder. Det er i tillegg mye som forteller oss at han kan vise seg som en viktig spiller kommende sesong, etter å ha fått spilt seg varm i år.

 

Theo Walcotts Arsenal-karriere kan gå mot slutten! 

Ettersom Mesut Özil var ute, og Arsene Wenger har vedgått at Alexis Sanchez er sliten, var det kanskje en overraskelse at Theo Walcott ikke fikk sjansen fra start. I det minste hvis du ikke har fått med deg Walcotts problemer denne sesongen. 

I en uke som nok en gang har handlet om angriperens kontraktsforhandlinger, kan vi trolig tolke Walcotts fravær som at et Arsenal-farvel er nært forestående?

 

Moussa Sissoko gjorde seg lekker for Arsenal! 

Newcastle United v Arsenal - Premier League : News Photo

Det føles som om vi har sagt det helt siden Patrick Vieira forsvant fra klubben: Arsenal trenger en kraftig, dynamisk midtbanespiller. Behov har ikke blitt mindre med skadene på Jack Wilshire, Alex Oxlade-Chamberlain og Mikel Arteta. 

Svaret kan ligge i form av Newcastle-kapteinen Moussa Sissiko. Spilleren la for dagen en imponerende forestilling, og rundet av med scoring. Wenger må har vært imponert over hva han fikk se.