Premier League 2013/2014: #7 Norwich City


Fjorårssesongen stor i ustabilitetens tegn. Norwich startet med syv kamper uten gevinst, deretter uten tap i de påfølgende 10 oppgjørene, så uten seier på de neste ni før det stabiliserte seg noenlunde i avslutningen.

Chris Hughton har derimot gitt Norwich alle forutsetninger for å lykkes denne sesongen. Få klubber har brukt like mye penger som The Canaries i sommer, men de har sannelig sikret seg kvalitet for utleggene. Angriperne Ricky van Wolfsvinkel og Gary Hooper kan gi Norwich en meget god sesong. Førstnevnte kostet £8.5 millioner men har aldri funnet nettmaskene mer enn 15 ganger i løpet av én og samme sesong i Nederland eller Portugal. Javier Garrido kan på sin side vise seg som en undervurdert overgang. Den forhenværende Manchester City – og Lazio-spilleren var kanskje klubbens beste spiller forrige sesong. Sammen med Leroy Fer på midtbanen kan det bli riktig så hyggelig på Carrow Road.

Norwich-stallen har endret karakter etter at Paul Lambert forsvant til Aston Villa. Spillere som Simeon Jackson, Marc Tierney, Elliot Ward, Andrew Surman, Chris Martin og Grant Holt har takket for seg. De var sentrale under gamletreneren, men har hatt mindre å gjøre under Hughton.

Inn:

Nathan Redmond [Birmingham - Norwich] £3.2m

Leroy Fer [FC Twente - Norwich] Overgangssum ikke oppgitt

Carlo Nash [Stoke - Norwich] Free

Martin Olsson [Blackburn - Norwich] Free

Gary Hooper [Celtic - Norwich] £5m

Ut:

James Vaughan [Norwich - Huddersfield] Overgangssum ikke oppgitt

George Francomb [Norwich - AFC Wimbledon] Free

Jed Steer [Norwich - Aston Villa] 

Tom Adeyemi [Norwich - Birmingham] Free

Korey Smith [Norwich - Oldham] Free

Declan Rudd [Norwich - Preston] Lån

Elliott Ward [Norwich - Bournemouth] Free

Grant Holt [Norwich - Wigan] £2m

Andrew Surman [Norwich - Bournemouth] Lån

Vurdering:

Selv om denne sesongen kan tippe i begge retninger, tror vi the Canaries får et løft med alle nyervervelsene. Mye har vært skrevet om Wolfswinkel, mens Gary Hooper blir årets store stjerne (tror vi).

Unibets tips #7