Premier League 2013/2014: #6 Arsenal


Uansett hvordan vi stokker topplagene vil det bli bråk. Det vil komme beskyldninger om at vi ikke har peiling på fotball, at vi er Chelsea-, Manchester United, Manchester City, Everton eller Liverpool-supportere –eller ganske enkelt ”Scum”. Vi tar det uansett ikke tungt. Arsenal-fansen vil derimot få en tung sesong dersom det ender som vi tror.

The Gunners har ikke evnet å hente en eneste av spillerne som har stått øverst på ønskelista (foreløpig, ettersom vi aldri kan vite hva som skjer med Luis Suarez). Selv om vi aldri har kjøpt eller solgt spillere selv, vil vi våge å hevde at det skyldes sommel. Gonzalo Higuain, Stevan Jovetic og Luiz Gustavo kunne alle spilt på the Emirates kommende sesong. Duoen hadde gitt Nord-London klubben et enormt løft. Faktum er like fullt at Yaya Sanogo er den eneste spilleren inn.

Arsenal har skrytt av at de har £80 millioner til rådighet for spillerkjøp. Først av alt finner vi det underlig at de opplyser hele verden om størrelsen på lommeboka før de begir seg i kast med overgangsmarkedet. Kanskje ikke så rart at Liverpool har takket nei til £49 millioner, når de vet det er ytterligere £31 millioner i klubbkassa?

Etter å ha pendlet mellom tredje – og fjerdeplass de siste syv sesongene, tror vi kommende sesong vil bli en vekker for London-klubben. Det var tross alt ikke mye som skilte Arsenal og erkerivalen Tottenham på femteplass forrige sesong.

Inn:

Yaya Sanogo [Auxerre - Arsenal] Free

Ut:

Francis Coquelin [Arsenal - Freiburg] Lån

Johan Djourou [Arsenal - Hamburg] Lån

Vito Mannone [Arsenal - Sunderland] Overgangssum ikke oppgitt

Sanchez Watt [Arsenal - Colchester] Free

Andrey Arshavin [Arsenal - Zenit St Petersburg] Free

Denilson [Arsenal - Sao Paolo] Free

Reice Charles-Cook [Arsenal - Bury] Free

Andre Santos [Arsenal - Flamengo] Overgangssum ikke oppgitt

Sebastien Squillaci   [Arsenal - Bastia] Free

Chuks Aneke [Arsenal - Crewe] Lån

Ignasi Miquel [Arsenal - Leicester] Lån

Gervinho [Arsenal - Roma] £8m

Frigitt:

Andrey Arshavin, Samir Bihmoutine, Reice Charles-Cook, Denilson, Craig Eastmond, Sead Hajrovic, Conor Henderson, Jernade Meade, Nigel Oldfield Spence-Neita, Joshua Rees, Philip Roberts, James Shea, Sebastien Squillaci, Sanchez Watt

Vurdering:

Dette skulle være sommeren hvor Arsene Wenger slo seg løs i overgangsmarkedet. Men bukselommene fulle av pundsedler har det ikke stått på ønsker, men snarere evne til å handle raskt nok. Det er fristende å spørre om franskmannens tilsynelatende aversjon mot å handle ferdig utviklede spillere skyldes nevnte handlingslammelse, heller enn en forkjærlighet for uslepne diamanter? Arsenal risikerer å havne i bakleksa dersom de ikke handler raskt. Vi tror det blir en skuffende sesong for Gunners-fansen.