Premier League 2013/2014: #5 Liverpool


Med enkelte lag er det relativt lett å tippe tabellposisjon før sesongen tar til. For Arsenal har det vært fjerdeplass, Tottenham er den ”evige” femmer, mens Manchester United normalt har vært gullkandidat nummer en. Liverpool, derimot… hvilken plassering skal vi tippe på?

Merseyside-klubbens problem har vært manglende Champions League-spill. I takt med at Liverpool har glimret med sitt fravær i Europas gjeveste klubbturnering, har kvalitetsspillere forsvunnet. For all del; fjorårssesongen handlet ikke om å kvalifisere seg til årets Champions League. Brendan Rodgers måtte snarere bevise at klubben var ”på vei”, mens han til det kjedsommelige uttalte ”Se fremover”. Klubbens syvendeplass var helt ok. Om det skal bli bedring denne sesongen må Suarez ikke bare bli værende i klubben. Han må være motivert for spill.

Luis Alberto og Iago Aspas er begge habile spillere, men bringer kanskje ikke så mye nytt til torgs? Simon Mignolet er tilsynelatende en kvalitetskeeper, mens Kolo Toure nådde middagshøyden for 10 år siden.

Inn:

Kolo Toure [Manchester City - Liverpool] Free

Simon Mignolet [Sunderland - Liverpool] £9m

Iago Aspas [Celta Vigo - Liverpool] £7m

Luis Alberto [Sevilla - Liverpool] £6.8m

Ut:

Jonjo Shelvey [Liverpool - Swansea] £5m

Danny Wilson [Liverpool - Hearts] Free

Andy Carroll [Liverpool - West Ham] £15m

Suso [Liverpool - Almeria] Lån

Michael Ngoo [Liverpool - Yeovil] Lån

Jamie Stephens [Liverpool - Newport] Free

Conor Coady [Liverpool - Sheffield United] Lån

Henoc Mukendi [Liverpool - Partick Thistle] Lån

Tyrell Belford [Liverpool - Swindon] Free

Jack Robinson [Liverpool - Blackpool] Lån

Jay Spearing [Liverpool - Bolton] Overgangssum ikke oppgitt

Frigitt:

Tyrell Belford, Jamie Carragher, Jamie Stephens, Dan Wilson

Vurdering:

Det er mange usikkerhetsfaktorer vi må ta hensyn til når vi skriver en slik vurdering. Daniel Sturridge og Fabio Borini er begge skadeutsatte, men kan være viktige bidragsytere denne sesongen. Iago Aspas og Luis Alberto er nødt til å levere varene fra første spark, mens Phillipe Coutinho må fore angrepsspillerne med baller. Også har vi Suarez, da. Brendan Rodgers har ikke bøyd seg for urokråka, og det betyr at uruguayaneren blir i klubben. Enn så lenge.

Unibets vurdering: #5