Premier League 2013/2014: #3 Manchester United


David Moyes har store sko å fylle, han skal hoppe etter Wirkola, en rolle ”å vokse inn i”, ja i det hele tatt. Han har overtatt jobben fra selveste Sir Alex Ferguson. Og vi tror du garantert kan komme på andre og bedre maleriske beskrivelser av oppgaven som venter. Èn av oppgavene som Moyes foreløpig ikke har løst, er å handle inn en ny midtbanespiller. Thiago Alcantara forsvant til Bayern München, Luca Modric blir i Real Madrid og Cesc Fabregas er fortsatt bare en fjern drøm. Så da blir det Marouane Fellaini, da? Kanskje. Dersom United er villige til å legge £24 millioner på bordet for Everton-spilleren.

Manchester United har faktisk ikke handlet inn en sentral midtbanespiller siden kjøpet av Owen Hargreaves i 2007. Foruten Michael Carrick ser det med andre ord traurig ut. Paul Scholes har som kjent takket av, mens Darren Fletcher kanskje aldri kommer tilbake på fotballbanen. Vi hopper glatt over Tom Cleverley. United har et forsvar det oser klasse av – likeså med angrepet. De må bare skaffe seg en midtbanespiller.

Robin van Persie vil bli Uniteds nøkkelspiller denne sesongen, slik han ble det i fjor. To mål i Community Shield-oppgjøret mot Wigan var en god start, og han har muligheter til å tegne seg for rundt 30 mål. Spesielt dersom Wayne Rooney forsvinner til Chelsea.

Vurdering:

David Moyes har kanskje fått fotballens vanskeligste jobb i fanget. Manager-yrket er selvsagt noe man selv har valgt, men vi kan ikke fri oss fra å fryse på ryggen ved tanken på Wayne Rooney, tre vanskelige kamper iløpet av de fem første rundene og skrint midtbaneledd. Vi har ingenting imot David Moyes eller Manchester United. Det lukter bare ikke gull av dette mannskapet.

Unibets tips: #3