PRemier League 2013/2014: #20 Hull City


Hva gjør Hull City i Premier League, spør vi oss? Ikke slik ment at Liverpool, Manchester United, City og Arsenal har en gudgitt rett til å spille i toppdivisjonen – og følgelig at lag som Hull for alltid skal være henvist til seriesystemets kjelleretasjer. På ingen måte. Det er bare overraskende at et lag som endte sesongen med 5-2-6 på sine 13 siste kamper nå er klare for ukentlige doser med kirsebær sammen med de store lagene.

Det er likeledes oppsiktsvekkende at Hull har valgt å satse på 3-5-2, den samme formasjonen som Roberto Martinez aldri fikk til å fungere i Wigan. Nå kan det selvsagt hende at manager Steve Bruce er en smule mer taktisk utspekulert enn sin joviale trenerkollega. Men et trebackssystem i møte med spillere som Suarez (vi tar alle forbehold), Rooney, Dzeko og Jovetic er i beste fall naivt. Bruce har imidlertid holdt Birmingham, Wigan og Sunderland i Premier League, så han er trolig klar over farene.

Hva med spillermateriellet, da? Stallen består primært av habile Championship-spillere, med to små unntak. Maynor Figuero og Danny Graham har begge levert varene på øverste nivå tidligere. Eier Assem Allam har brukt tiden på å tenke ut et nytt navn på den 109 år gamle klubben. Dersom han har vært ute etter å ta fokus vekk fra manglende forsterkninger, har han lykkes. Om enn bare for en stakket stund.

Inn:

Allan McGregor [Besiktas - Hull] £1.5m

Ahmed Elmohamady [Sunderland - Hull] £2m

Curtis Davies [Birmingham - Hull] £2.25m

Maynor Figueroa [Wigan - Hull] Free

Steve Harper [Newcastle United-Hull City] free

Yannick Sagbo [Evian - Hull] Overgangssum ikke oppgitt

Danny Graham [Sunderland - Hull] Lån

Ut:

Mark Oxley [Hull - Oldham] Lån

Jamie Devitt [Hull - Chesterfield] Free

Corry Evans [Hull City - Blackburn Rovers] Overgangssum ikke oppgitt

Tom Cairney [Hull - Blackburn] Lån

Danny Emerton [Hull - Northampton] Free

Vurdering:

Vi vil frimodig foreslå at eier Allam lar Bruce få låne sjekkheftet frem mot seriestarten. Dette laget er ikke i stand til å overleve i Premier League – dersom det ikke kommer forsterkninger inn dørene på KC Stadium.

Unibets tips: #20