Premier League 2013/2014: #2 Manchester City


Manchester Citys nyere historie har stort sett handlet om å blåse enorme pengesummer på internasjonale stjerner. Når de selvsamme spillerne knapt gidder å løfte en finger, er det ikke rart Roberto Mancini fikk avløsning. For all del: Italieneren evnet ikke å motivere City-mannskapet, han kritiserte spillerne foran åpent kamera og han syntes å mangle grunnleggende taktisk forståelse. Rettere sagt: Evne til å endre taktikk i takt med kampforløpet (så du cupfinalen mot Wigan?).

City-supporterne har all mulig grunn til å glede seg over hva som har skjedd på Etihad denne sommeren. Klubben har hentet inn rutinerte og beviselig dyktige Manuel Pellegrini. Chileneren har i sin tur handlet smart i form av Fernandinho, Alvaro Negredo, Jesus Navas og Stevan Jovetic. The Citizens scoret 20 mål færre enn i gullsesongen, men kan rette opp dét med sine tre nye angripere.

Som du sikkert har skjønt har vi ingenting å utsette på Citys spillemateriell. Grunnen til at vi er så entusiastiske på de Lyseblå sine vegne, er imidlertid grunnet Manuel Pellegrini. Den forhenværende Real Madrid-treneren er så vel intelligent som han er en taktiker, og har et meget godt håndlag med spillerne sine. Om det ikke blir gull denne sesongen, har klubben om ikke annet gjort alt rett på personalsiden.

Vurdering:

Det er egentlig lite som skiller Chelsea og Manchester City i kampen om å være favoritt til seriemesterskapet. Det er bare at Jose Mourinho allerede har vært trener i Premier League og vunnet tittelen to ganger. Kanskje neste år, City?

Unibets tips: #2