Premier League 2013/2014: #19 Fulham


Du store all verden, tenker du kanskje. Hvordan kan man tippe Fulham på nedrykksplass? Hvorfor ikke Cardiff, Sunderland eller Aston Villa i stedet? Fordi Fulham er den eneste klubben som nesten ikke har forsterket spillerstallen siden fjorårssesongens 12.plass. Klubben har snarere mistet to av sine nøkkelspillere i form av Mark Schwarzer og Chris Baird. Vi skal selvsagt ikke kimse av at Craven Cottage-klubben har hentet tre landslagsspillere: Derek Boateng, Maarten Stekelenburg og Fernando Amorebieta, men er dette matchvinnere og reelle forsterkninger? Vi tror ikke det.

Etter at Fulham avsluttet sesongen med én seier på de siste åtte kampene (1-1-6) burde manager Martin Jol ha vært flittigere med sjekkheftet. Selv om 32-åringen Dimitar Berbatov leverte 15 scoringer i sesongen som gikk, er det ikke til å komme ifra at bulgareren er fraværende i like mange kamper som han er strålende. I skrivende stund snuser Fulham på Watfords Troy Deeney. Den tidligere Aston Villa – og Watford-spissen noterte seg for 19 fulltreffere i fjor, og har startet inneværende sesong med fire mål på to opptredener.

Vi mener også at Fulham har behov for friskt blod i forsvarsrekka. Brede Hangeland har fått mye skryt, men få synes å ha lagt merke til hvordan Aaron Hughes utallige ganger har ryddet opp bak nordmannen. I takt med at 33-årige Hughes har fått mindre spilletid, har Hangeland fått tilsvarende større problemer. En midtstopperduo bestående av Hangeland og Amorebieta vil på papiret se sterk ut. La oss si det slik: Motstanderne vil ha små problemer med å løpe fra – forbi og rundt disse parhestene.

Inn:

Ange-Freddy Plumain [Lens - Fulham] Free

Abel Taarabt [Queens Park Rangers - Fulham] Lån

Maarten Stekelenburg [AS Roma - Fulham] £5m

Sascha Riether[FC Köln - Fulham] £1.2m

Fernando Amorebieta [Athletic Club - Fulham] Free

Derek Boateng [Dnipro Dnipropetrovsk - Fulham] Free

Ut:

Dan Burn [Fulham - Birmingham] Lån

Alex Smith [Fulham - Swindon] Free

Maarten Stekelenburg [Roma - Fulham] Overgangssum ikke oppgitt

Mark Schwarzer [Fulham - Chelsea] Free

Ryan Williams [Fulham - Oxford] Lån

Frigitt:

Chris Baird, Simon Davies, Mahamadou Diarra, Thomas Donegan, Corey Gameiro, Georgios Karagkounis, James Musa, Richard Peniket, Mladen Petric, Mark Schwarzer, Alex Smith, Csaba Somogyi

Vurdering:

Fulham var på kraftig nedadgående på tampen av fjorårssesongen, og Martin Jol – hvor enn hyggelig han er – kan meget vel bli en av de første trenerne som må gå. Adel Taarabt har blitt hentet inn fra QPR, men vi får se hvor lang tid det tar før den tidligere Tottenham-spilleren går sur.

Unibets tips: #19