Premier League 2013/2014: #18 Crystal Palace


Det er ikke mange som levner Crystal Palace forhåpninger om overlevelse i den kommende Premier League-sesongen. De få som tror Croydon-klubben kan sikre fornyet toppserie-kontrakt, peker på Ian Holloways prestasjoner som Blackpool-trener. Den gamle QPR-spilleren ledet the Seasiders til play-off seier i 2009/2010-sesongen, og smeltet mange fotballhjerter med sin naive, offensive spillestil. Nedrykk ble det like fullt. Dersom du noen sinne skulle høre trener Holloway forklare Blackpool-nedrykket med salget av Charlie Adam til Liverpool, skal du ha følgende i mente: Den som betalte for Rangers-spilleren av egen lomme (£500.000), og som følgelig kunne innkassere en stor del av overgangssummen på £6.75 millioner, var ingen ringere enn nettopp Ian Holloway. 

Styreformann Steve Parish (én av Palace’ fire styreformenn) har uttalt at han ønsker å se til at The Eagles overlever mer enn én sesong i Premier League for første gang i historien. Og da trenger man jo nye spillere… Ian Holloway har hentet inn Peterborough Uniteds Dwight Gale for £8 millioner. La oss tippe at Darren Ferguson og Posh’ Sportsdirektør Barry Fry gnir seg i hendene. Greit nok at Gayle fant nettmaskene 13 ganger på 29 Championship-kamper. At den forhenværende Dagenham & Redbridge-spissen opplever en prisstigning på 1600% siden januar (£500.000) handler om at Zaha-pengene har brent hull i Holloways lommer. La oss forutsette at Gayle leverer scoringer i Premier League. Men, er det der hvor Palace har behov for de største forsterkningene? Ian Holloway er en promotor av offensiv fotball, men lagene han leder er i overkant rause bakover på banen. Av øvrige spillere som har kommet inn dørene på Selhurst Park kan nevnes: Den spanske U21-spilleren Jose Campana, Elliot Gradin, Jerome Thomas, Stephen Dobbie og Marouane Chamakh. Kun midtbanespillere og angripere, altså…

Inn:

Dwight Gayle [Peterborough - Crystal Palace] £8 millioner

Stephen Dobbie [Brighton - Crystal Palace] Overgangssum ikke oppgitt

Jerome Thomas [West Brom - Crystal Palace] Free

Kevin Phillips [Blackpool - Crystal Palace] Free

Jose Campana [Sevilla - Crystal Palace] Overgangssum ikke oppgitt

Elliot Grandin [Blackpool - Crystal Palace] Free

Marouane Chamakh [Arsenal- Crystal Palace] Lån

Ut:

Alex Marrow [Crystal Palace - Blackburn] Overgangssum ikke oppgitt

Dale Banton [Crystal Palace - MK Dons] Lån

Ryan Inniss [Crystal Palace - Cheltenham] Lån

Andre Moritz [Crystal Palace - Bolton] Free

Vurdering:

Glenn Murray endte som fjorårets toppscorer i the Championship med sine 30 fulltreffere. Den forhenværende Brighton-spissen er imidlertid ute med skade i flere måneder fremover. Selv om London-klubben garantert kommer til å overraske et par toppklubber vil laget garantert få problemer med å holde rent bakover. Det lukter Palace’ fjerde Premier League-nedrykk lang vei.

Unibets tips: #18