Premier League 2013/2014: #17 West Bromwich Albion


West Bromwich kunne feire åttendeplass i fjorårets Premier League – klubbens fjerde etterfølgende sesong i toppserien.

Trener Steve Clarke må klare seg uten angriperen Romelu Lukaku. 20 åringen satte inn 17 scoringer for The Baggies i løpet av sine 35 kamper på utlån fra Chelsea forrige sesong, men har nå returnert til Stamford Bridge. Belgieren vil etter alle solemerker få mye spilletid under Jose Mourinho. Shane Long måtte overraskende ta til takke med å spille annenfiolin – en rolle han kanskje bør bli vant til først som sist. Nicolas Anelka er nemlig tilbake i sin sjette Premier League-klubb, og har levert scoringer på løpende bånd i sesongoppkjøringen.

Albion kommer sikkert til å klare seg fint uten Lukaku. Er det én ting Midlands-klubben har vært dyktige til de siste årene, er å finne stadig nye spissfunn. Spesielt på lån. Manager Clarke har nå hentet Udinese-spissen Matej Vydra, som leverte 20 scoringer på utlån til Watford forrige sesong. Det blir spennende å se om tsjekkeren kan prestere i Premier League. Dersom nevnte Watford rykker opp inneværende sesong, kan nemlig Vydra meget vel bli å finne på Vicarage Road neste år.

Klubben kan skilte med en meget god sentrallinje. Gareth McAuley og Jonas Olsson utgjør et meget habilt stopperpar, mens Youssouf Mulumbu og Claudio Yacob er en av divisjonens beste midtbaneduoer. Det skorter imidlertid på kantalternativer etter at Zoltan Gera, Marc-Antonie Fortune, Jerome Thomas og Gonzalo Jara alle har forlatt klubben.

Inn:

Nicolas Anelka [Juventus - West Brom] Free

Goran Popov [Dynamo Kiev - West Brom] Lån

Diego Lugano [Paris St-Germain - West Brom] Free

Matej Vydra [Udinese - West Brom] Lån

Ut:

Marc-Antoine Fortune [West Brom - Wigan] Free

James Hurst [West Brom - Crawley] Free

Jerome Thomas [West Brom - Crystal Palace] Free

Romaine Sawyers [West Brom - Walsall] Free

Frigitt:

Marc-Antoine Fortune, Zoltan Gera, Gonzalo Jara, Romaine Sawyers, Jerome Thomas

Vurdering:

Selv om Baggies-fansen kunne si seg godt fornøyd med åttendeplassen i Premier League, skal man ikke glemme Albions sesongavslutning. 1-3-5 på laget ni avsluttende kamper er ikke egnet til å skremme noen. Lukaku er borte, og veteranen Anelka skal nå bære ansvaret for scoringer. Nykommeren Vydra er et spørsmålstegn. Stallen virker tynn, og er som nevnt blottet for kantspillere.

Unibets tips: #17