Premier League 2013/2014: #16 Swansea City


Fjorårets niendeplass var god. Ligacup-troféet smakte sikkert enda bedre. Faktum er imidlertid at Swansea endte fire små poeng over Stoke City, og ingen snakker om at Tony Pulis og the Potters gjennomførte en solid Premier League-sesong. Selv om The Swans hadde sikret seg fornyet toppserie-kontrakt relativt tidlig, var 1-3-6 på de 10 siste ligakampene alt annet enn imponerende.

Europa League-spill kommende sesong kan likeledes vise seg som et tveegget sverd. Trener Laudrup har forsterket stallen med spillere som ønsker å vise seg frem på den europeiske fotballscenen. Hvor mye vil nevnte forstyrre det hjemlige seriespillet?

Sommeren har stort sett handlet om å forsterke spillerstallen. Waliserne har eksempelvis blåst £12 millioner på Vitesse Arnheims Wilfried Bony, noe som umiddelbart ser ut som en god investering. Ivorianeren noterte seg for 31 fulltreffere i løpet av 30 kamper for den nederlandske klubben, og langt større klubber enn Swansea fulgte spilleren tett. Bony tegnet seg for to scoringer mot svenske Malmö FF i Europa League-oppgjøret i starten av august. Kombinert med Michu – hvis spiller leverte 18 mål på 35 kamper – kan det bli en god sesong for Liberty Stadium-klubben. Men, hva med trener Michael Laudrup? Hvor lenge blir dansken værende i Swansea? For ikke mer enn en måned siden var spekulasjonene mange om Laudrups fremtid. Styreformann Jenkins hevder på sin side at klubben aldri har stått i overhengende fare for å miste den tidligere Mallorca-manageren. Vi får se. Brendan Rodgers tok sin hatt og forsvant for ett år siden…

Inn:

Jonjo Shelvey [Liverpool - Swansea] £5m

Alejandro Pozuelo [Real Betis - Swansea City] Overgangssum ikke oppgitt

Jonathan de Guzman [Villarreal - Swansea] Lån

Jordi Amat [Espanyol - Swansea] £2.5m

Jose Canas [Real Betis - Swansea] Free

Jernade Meade [Unattached - Swansea] Free

Wilfried Bony [Vitesse Arnhem - Swansea] £12m

Ut:

Kyle Bartley [Swansea - Birmingham] Lån

David Cornell [Swansea - St Mirren] Lån

Gwion Edwards [Swansea - St Johnstone] Lån

Mark Gower [Swansea - Charlton] Free

Kemy Agustien [Swansea - Brighton] Free

Frigitt:

Mark Gower

Vurdering:

Jordi Amat kan meget bli en suksess i tospann med Chico, mens Alejandro Puzuelo er en uslepen diamant med enorme tekniske ferdigheter. Det er lite trolig at Michu vil kunne bære laget på sin skuldre som i fjorårssesongen – både fordi Bony er i klubben, i tillegg til at Michu vil få en mer tilbaktrukken rolle nå. Vi snakker om den berømmelige ”vanskelige andresesongen” kombinert med spørsmålstegnene rundt trener Laudrup. Europa League-spill vil heller ikke slå positivt ut for waliserne.

Unibets tips: #16