Premier League 2013/2014: #14 Cardiff City


Vi tar av oss hatten for Malky Mackays Bluebirds… ehh… Dragons. Cardiff City er tilbake i den engelske toppdivisjonen for første gang siden 1961/1962-sesongen. Kommende sesong blir i tillegg første gang vi kan oppleve et helwalisisk derby i Premier League. Kryss av datoen i kalenderen først som sist: 2. november møtes nemlig Swansea og Cardiff til et historisk oppgjør på Cardiff City Stadium.

Cardiff vant fjorårets Championship nokså overlegent – med åtte poeng ned til Steve Bruce’ Hull City (Eventuelt Tigers. Du vet, det er på moten å bytte draktfarger, klubbemblem og klengenavn når man eier en klubb). Trener Mackays sommerhandel viser at han ikke er fornøyd med å ha ført klubben opp i det gjeveste selskap, men akter også å holde Cardiff der i mer enn én sesong.

Og forsterkninger hadde Cardiff absolutt behov for – ligaseier til tross. Både Watford og Crystal Palace fant veien til nettmaskene oftere enn waliserne, mens Brighton slapp inn fære baklengs. Det mest oppsiktsvekkende var imidlertid at ingen Cardiff-spillere noterte seg for mer enn åtte ligascoringer i løpet av fjorårssesongen (Aron Gunnarson og Peter Whittingham). Watfords gamletrener har nå forsterket de allerede patente bakre rekkene med den engelske landslagsspilleren Steven Caulker, og FC Københavns Andreas Cornelius. Sistnevnte er kun 20 somre gammel, men leverte like fullt 18 scoringer i fjorårets Superliga. En spissduo bestående av høyreiste Cornelius og veteranen Craig Bellamy kan svinge. Så spørs det om 34-åringens knær holder en hel Premier League-sesong.

I Peter Whittingham har Cardiff sin viktigste spiller. Den tidligere Aston Villa-spilleren er lagets pasningslegger, men bidrar også med mål fra posisjonen på midtbanen.

Inn:

Andreas Cornelius [FC København - Cardiff] £7.5m

John Brayford [Derby County - Cardiff City] £1.5m

Steven Caulker [Tottenham - Cardiff] £8m

Simon Moore [Brentford - Cardiff] Overgangssum ikke oppgitt

Gary Medel [Sevilla - Cardiff] £11m

Ut:

Elliot Parish [Cardiff - Bristol City] Free

Ben Nugent [Cardiff - Brentford] Lån

Vurdering:

Det finnes Premier League-klubber som er i dårligere forfatning før sesongstarten – vurdert etter spillermateriell – enn Cardiff. Troppen ser ved første øyekast grå og anonym ut, men det er også lagets styrke. Mange vil få seg en overraskelse i møte med Mackays mannskap.

Unibets tips: #14