Premier League 2013/2014: #13 West Ham United


Vi tipper West Ham på 13.plass. Det vil garantert provosere de som har Østkant-laget i sine hjerter. Og vi skjønner dem egentlig godt. Dette laget kan nemlig endte langt høyere på tabellen. Det er imidlertid verdt å ha i bakhodet at det ikke skilte mer enn 13 poeng mellom fjorårets åttendeplass – West Bromwich Albion - og Wigan Athletic på 18.plass i fjorårets Premier League-sesong. Vi er dermed de første til å innse at Hammers både kan blande seg inn i kampen om Europa League-spill, så vel som en mer beskjeden tabellposisjon.

Allardyce har ikke mistet noen av sine nøkkelspillere i løpet av sommeren. Mohamed Diame, James Tomkins og Mark Noble er alle fremdeles i klubben, og West Ham har i tillegg forsterket med Andy Carroll (permanent) og Stewart Downing – begge fra Liverpool. Førstnevnte gjorde sine saker godt mens han var på lån forrige sesong, og nå har the Hammers i tillegg sikret seg en uovertruffen innleggsfot. Stewart kostet nemlig Liverpool £20 millioner da han ble hentet fra Aston Villa så sent som i 2011.

Defensivt har vi aldri hatt grunn til å tvile på West Ham. Razvan Rat på venstreback lukter allerede god investering lang vei, mens for forhenværende Wolves-spilleren Matt Jarvis vil kunne slå seg løs på venstrekanten. Fremover på banen finner vi Manchester Uniteds tidligere urokråke, Ravel Morrison. 20-åringen har notert seg for seks fulltreffere i sesongoppkjøringen, og antas å få en sentral rolle på midtbanen denne sesongen.

Inn:

Danny Whitehead [Stockport - West Ham] Overgangssum ikke oppgitt

Andy Carroll [Liverpool - West Ham] £15m

Adrian [Real Betis - West Ham] Free

Razvan Rat [Shakhtar Donetsk - West Ham] Free

Ut:

Robert Hall [West Ham - Bolton] 

Jake Larkins [West Ham - Leyton Orient] Free

Gary O'Neil [West Ham - QPR] Free

Frigitt:

Carlton Cole, Jake Larkins, Gary O'Neil, Jack Powell, Jami Rafati, Eoin Wearen

Vurdering:

Andy Carroll er nødt til å at han er verdt de £15 millionene som West Ham la på bordet. Den høyreiste spissen er vel og merke skadeutsatt, noe som kan volde problemer for Big Sam. Kevin Nolan vil sikkert banke inn et tosifret antall mål fra midtbanen, slik at en trygg tabellplassering så å si er garantert. West Ham er effektive – ikke kjedelige, slik som mange gjentar til det kjedsommelige.

Unibets tips: #13